Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Chrysler" pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē prezentējusi vienapjoma automobili "Pacifica", kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "Town&Country" (Eiropā šis modelis bija pazīstams ar "Voyager" nosaukumu).

Jaunais "Chrysler Pacifica" izstrādāts uz modulārās platformas, kas izmantota arī "Chrysler 200" sedana pamatā. Tāpat šī vienapjoma automobiļa dizains ieturēs "Chrysler" mazā sedana raksturīgajās dizaina iezīmēs.

Pateicoties konstrukcijā izmantotajiem vieglākiem materiāliem, jaunais modelis ir par 136 kilogramiem vieglāks (1964 kg) nekā priekštecis. "Chrysler Pacifica" interjera kopējais tilpums ir 5663 litri, bet bagāžas nodalījuma tilpums nolaistu trešās un otrās sēdekļu rindas atzveltņu gadījumā – 3979 litri.

Sākotnēji "Chrysler Pacifica" klientiem ASV tirgū tiks piedāvāts 287 zirgspēku jaudīgs sešcilindru benzīna dzinējs un hibrīda modifikācija. Hibrīda spēka agregāts apvieno to pašu sešcilindru dzinēju (bet versijā ar 248 ZS), elektromotoru un 16 kWh litija jonu akumulatoru komplektu.

Tikai ar elektroenerģiju hibrīda minivens būs spējīgs nobraukt līdz 48 km distanci. Savukārt ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš hibrīda režīmā ir 3,5 litri benzīna uz 100 km. Jebkurā no gadījumiem "Chrysler Pacifica" spēka agregāts būs sajūgts ar deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

"Chrysler Pacifica" aprīkojumā pieejama "Uconnect" multimediju sistēma ar 8,4 collu skārienjutīgo ekrānu un 10 collu ekrāni aizmugurējiem pasažieriem. Pavisam modelim būs pieejami seši komplektāciju līmeņi, kamēr hibrīda versijai būs tikai divi.

Jaunais "Chrysler Pacifica" tiks ražots Kanādā, bet tirdzniecībā ASV nonāks jau pavasarī. Hibrīda modifikācija būs pieejama gada otrajā pusē.

Vai un kad tamlīdzīgs vienapjoma automobilis nonāks arī Eiropas tirgū, pagaidām nav zināms. Atgādinām, ka līdzšinējais "Voyager" modelis (kas ASV pazīstams kā "Town&Country") Eiropā pieejams ar itāliešu "Lancia" marku.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!