Foto: Publicitātes foto

Kopš iznākšanas 2017. gada nogalē "Citroën C3 Aircross" ir saražots jau 330 000 eksemplāros un turpina ofensīvu segmentā, kurā konkurence ir sevišķi spēcīga. Nodrošinot plašu lietojamību apvienojumā ar kompaktiem ārējiem gabarītiem un plašumo interjeru, franču ražotājs nācis klajā ar šī modeļa modernizēto versiju.

Kamēr auto virsbūvēm ir tendence pakāpeniski kļūt zemākām, "C3 Aircross" ieguvis krosovera tipa dizainu ar lielas ietilpības virsbūvi un paaugstinātu klīrensu. Jaunā "C3 Aircross" individualizēšanas programma ir papildināta ar tādām iespējām, lai apmierināts būtu ikviens klients, kurš vēlas iegādāties savam raksturam atbilstošu, unikālu, atšķirīgu auto.

"C3 Aircross" vēl lielāku ceļošanas komfortu sniedz ar jaunajiem uzlabotā komforta sēdekļiem, kas pirmo reizi tika uzstādīti modelim "C5 Aircross". Tas panākts, pateicoties papildu 15 milimetriem putu, kas darbojas kā virsmatracis. Sēdēšanas pozīcijas komfortu nodrošina sēdekļa platums, savukārt par dinamisko komfortu garākos braucienos gādā augstāka blīvuma loksnes sēdekļa centrālajā daļā un biezākas strukturālās putas.

Būdams kompakts, 4,16 metrus garais "C3 Aircross" no konkurentiem izceļas ar plašu telpu aizmugurējo pasažieru kājām un galvas zonā. Modularitāti nodrošina divās daļās 150 mm diapazonā bīdāmais aizmugurējais sēdeklis, savukārt pilnībā nolokāmā priekšējā sēdekļa atzveltne nodrošina iespēju mašīnā ievietot līdz pat 2,40 metrus garus priekšmetus, piemēram, mēbeļu komplektu vai sporta aprīkojumu.

"C3 Aircross" bagāžas telpas tilpumu var palielināt no 410 litriem līdz 520 l, aizmugurējo sēdekli pabīdot vistālāk uz priekšu, un līdz 1289 l, nolokot sēdekļa atzveltni.

Atjauninātais "C3 Aircross" ir apgādāts ar vairākām noderīgām tehnoloģijām, kuras atrašanos pie stūres padara mierīgāku un drošāku. Jaunajam modelim ir jauns 9'' skārienekrāns ar jauno navigācijas sistēmu "Citroën Connect Nav" un "Mirror Screen" funkciju. Tā nodrošina savienojamību ar viedtālruņiem, izmantojot "Android Auto" un "Apple CarPlay" lietotnes. Aprīkojumā ietilpst arī viedtālruņa bezvadu uzlādes panelis.

Lai atvieglinātu braukšanu pa lielāko daļu ceļa segumu, jaunais "C3 Aircross" ir aprīkots ar "Grip Control" sistēmu, kurā ietilpst arī asistents nobraukšanai no kalna. Sistēma ļauj autovadītājiem pēc vajadzības pielāgot priekšējo riteņu saķeri atkarībā no ceļa seguma un saglabāt ātrumu, braucot lejup arī pa stāvu nogāzi.

Motoru piedāvājums palicis bez izmaiņām – tajā joprojām ir "PureTEch" benzīna dzinēji ar 110 un 130 ZS jaudu, kā arī "BlueHDI" dīzeļmotori ar 110 un 120 ZS. Tie sajūgti vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Tirdzniecībā Eiropā modernizētais modelis nonāks šovasar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!