Foto: Publicitātes foto

Rumāņu automobiļu marka "Dacia" pašlaik notiekošajā Frankfurtes autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes "Duster" apvidnieku.

Neskaitot modernizētu dizainu, jaunajam "Dacia Duster" interjerā uzstādīts jauns mērinstrumentu panelis ar borta datoru, centrālajā konsolē ir multimediju sistēma ar samērā lielu ekrānu, stūresrats tagad ir plašākā diapazonā regulējams, kā arī jaunas formas klimata kontroles vadības bloks. Vēl interjerā uzstādīti jauna dizaina sēdekļi.

Līdz ar jauno paaudzi ievērojami paplašināts "Dacia Duster" papildu aprīkojuma saraksts. Tagad pieejamās cenas apvidnieku varēs aprīkot ar videonovērošanas sistēmu pa virsbūves perimetru, aklās zonas indikatoriem, sānu drošības spilveniem, klimata kontroli, bezatslēgas piekļuves un aizdedzes sistēmu, kā arī automātisko tālās gaismas pārslēgšanas sistēmu.

Tehniskā ziņā jaunais "Dacia Duster" būtiski nav mainīts. Eiropas tirgū tas joprojām būs pieejams ar 1,6 litru atmosfērisko benzīna dzinēju, kas attīsta 115 zirgspēku jaudu, 1,2 litru turbopūtes agregātu ar 125 ZS, kā arī pusotra litra dīzeļdzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 90 vai 110 ZS.

Arī platforma "Dacia Duster" apvidniekam ir līdzšinējā – "Renault-Nissan" alianses "B0". Apvidus automobilis pieejams kā tikai priekšējo, tā arī visu riteņu piedziņas modifikācijās. Otrajā variantā aizmugurējā balstiekārta ir neatkarīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!