Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Aston Martin" publicējusi attēlus ar savu jaunāko izstrādājumu – braukšanai pa sacīkšu trasēm paredzēto "Vulcan" modeli, kas plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts drīzumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Aston Martin Vulcan" konstrukcijā plaši pielietota oglekļa šķiedra, motors tam atrodas priekšdaļā, bet vilkme tiek novadīta uz aizmugurējiem riteņiem. Braukšanai pa trasi paredzētais "Aston Martin" aprīkots ar septiņlitru atmosfērisko V12 motoru, kas attīsta "vairāk nekā 800 zirgspēku". Spēka agregāts sajūgts ar sešpakāpju sekvenciālo transmisiju "Xtrac".

Britu autoražotājs pagaidām neatklāj "Vulcan" dinamiskos raksturlielumos, tomēr norāda, ka spēkrats radīts, lai "būtu līdzvērtīgs planētas ātrākajiem automobiļiem". Jaudas un masas attiecība esot "labāka nekā automobiļiem, kuri piedalās izturības braukšanas sacīkšu pasaules čempionātā (WEC).

Kā norāda "Aston Martin" kompānijas vadītājs Endijs Palmers, "Vulcan" sevī apvieno britu markas klasisko automobiļu iezīmes un jaunus elementus, kuri tiks pielietoti nākotnes "Aston Martin" sērijveida modeļos.

"Aston Martin Vulcan" cena pagaidām netiek atklāta. Automobilis tiks izgatavots 24 vienību ierobežotā sērijā. Klientiem piedāvās speciālu sacīkšu programmu, kurā paredzēts arī mehāniķu un instruktoru atbalsts.

Pirms sēsties pie "Aston Martin Vulcan" stūres, pircējam būs jāiziet speciāla treniņu programma uz datorsimulatora. Pēc tam viņiem piedāvās izbraukt ar "V12 Vantage S" un "One-77" superauto, ā arī sacīkšu spēkratu "Vantage GT4".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!