Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" paziņojusi, ka tās elektromobiļa "Leaf" īpašnieki gadā nobrauc vidēji par 40 procentiem vairāk kilometru nekā Eiropas vidējais rādītājs automobiļiem ar tradicionālo benzīna vai dīzeļa motoru. Vidējais "Nissan Leaf" īpašnieks gadā nobrauc 16 588 km, kamēr vidējais "naturālis" – 11 539 km.

Visnaskākie "Nissan Leaf" ekspluatētāji ir spāņi – viņi katru nedēļu vidēji nobrauc 367 km. Otri aktīvākie ir zviedri ar 339 km nedēļā, bet trešie ir Lielbritānijā mītošie "Nissan Leaf" ar vidējo nobraukumu 324 km nedēļā.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem Eiropā automobilisti, kuri izmanto spēkratu ar benzīna vai dīzeļa motoru, nedēļā vidēji nobrauc 222 km. Savukārt "Nissan Leaf" īpašniekiem Eiropā šis raksturlielums ir vidēji 319 km.

Šādus datus autoražotājs ieguvis ar "CarWings" telemetrijas sistēmu. Tāpat šī "Nissan Leaf" uzstādītā sistēma ļāvusi kompānijai uzzināt, ka 89% tās elektromobiļa īpašnieku akumulators lādē mājās pa nakti.

"Nissan Leaf" debitēja 2010. gadā un šobrīd ir kļuvis par vispārdotāko elektromobili pasaulē ar 150 tūkstošiem vienību, no kurām 31 tūkstotis realizēts Eiropā. "Nissan Leaf" aprīkots ar elektromotoru, kas attīsta 109 ZS un 254 Nm. Ar pilnu uzlādi tas spējīgs nobraukt līdz 199 km distanci. "Nissan Leaf" cena Latvijā ir 34 590 eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!