Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ferrari" atjauninājusi kupeju kabrioletu "California", kas kļuvis vieglāks, jaudīgāks un ātrāks. Plašākai publikai automobilis tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Ferrari California" 4,3-litru V8 dzinējam uzstādīta jauna izplūdes sistēma un pārprogrammēts motora elektroniskais vadības bloks, kā rezultātā jaudu izdevies palielināt no līdzšinējiem 460 zirgspēkiem līdz 490 ZS, savukārt griezes moments pieaudzis par 20 ņūtonmetriem – līdz 505 Nm. Tas atsaucies arī uz dinamiku, jo turpmāk "Ferrari California" līdz 100 km/h paātrināsies par 0,2 sekundēm ātrāk – 3,8 sekundēs. Maksimālais braukšanas ātrums palicis līdzšinējais – 310 km/h.

Foto: Publicitātes foto

Izmantojot vieglākas alumīnija detaļas balstiekārtā, automobiļa pašmasa samazināta par 30 kilogramiem – līdz 1705 kg. Kādas tieši izmaiņas veiktas šasijā, pagaidām netiek precizēts.

Tāpat "Ferrari California" modelim tiks piedāvāta "Handling Speciale" pakotne, kas uzlabos automobiļa vadāmību. Šī par papildus samaksu pieejamā opcija paredz pārkalibrēt elektroniku un amortizatoru darbības algoritmu. Tāpat tas paredz uzstādīt cietākas atsperes un stūres redaktoru ar par 10 procentiem samazinātu pārnesumu attiecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!