Foto: Publicitātes foto

Itāliešu superauto ražotājs "Ferrari" prezentējis "Special Projects" nodaļas jaunāko projektu "P80/C". Vienīgajā eksemplārā izstrādātais superauto radīts, iedvesmojoties no savam laikam radikālajiem "Ferrari" modeļiem "330 P3/P4" un "Dino 206 S".

Darbs pie "Ferrari P80/C" tika uzsākts vēl 2015. gadā. Kompānija norāda, ka speciālo projektu nodaļai bija nepieciešams daudz laika ne tikai spēkrata veidola radīšanai, bet arī inženiertehniskajiem risinājumiem. Katrs elements, kas ietekmē veiktspēju un aerodinamiku, tika rūpīgi analizēts, lai panāktu maksimālu efektivitāti.

Par pamatu "Ferrari P80/C" superauto izmantots sacīkšu "488 GT3" (650 ZS). Šāda izvēle bijusi klienta prasība, kā arī samērā garā riteņu garenbāze ļāvusi dizaineriem plašāk izvērsties eksterjera radīšanā. Piemēram, priekšējais vējstikls izdevies līdzīgs "Ferrari" kulta modeļiem, bet priekšējie lukturi ir līdzīgi gaisa tvērējiem "330 P3/P4" buferī.

"Ferrari P80/C" virsbūve viscaur ir no oglekļa šķiedras. Automobiļa aizmugurējā daļā ir milzīgs antispārns un difuzors. Lai pēc iespējas efektīvāk aizvadītu karstumu no motortelpas, aiz tās praktiski nav virsbūves paneļu.

Kā norāda itāliešu autoražotājs, "Ferrari P80/C" ir un paliks vienā eksemplārā, kas izgatavots pēc kāda ilggadēja klienta pieprasījuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!