Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" prezentējis Eiropas versiju ekstremālajam pikapam "Ranger Raptor". Automobilis ir aprīkots ar dīzeļdzinēju un desmitpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Līdz šim ārpus Ziemeļamerikas "Raptor" modifikācija bija pieejama vēl tikai Austrālijā un dažviet Āzijā.

"Ford Ranger Raptor" ir aprīkots ar divlitru biturbo četrcilindru dīzeļdzinēju "EcoBlue", kas attīsta 213 zirgspēku jaudu un 500 ņūtonmetru griezes momentu. Desmitpakāpju automātiskā transmisija ir tāda pati kā lielajam "F-150 Raptor" modelim.

Pikapa klīrenss ir 28,3 centimetri un tas ir aprīkots ar speciāliem braukšanai bezceļos piemērotiem amortizatoriem "Fox", kā arī atsperu - amortizatoru aizmugurējo balstiekārtu un svirām, kas ļauj aizmugurējai balstiekārtai vertikāli kustēties ar minimālām sānsverēm.

Vēl šai "Raptor" modifikācijai ir papildu aizsardzība motora karterim un sadales kārbai – šo aizsardzību nodrošina 2,3 milimetrus biezas tērauda plāksnes. Tāpat šai pikapa versijai ir spēcīgākas bremzes ar 332 mm diametra bremžu diskiem, 17 collu riteņu diski un braukšanai apvidū pielāgotās "BF Goodrich" riepas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!