Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" publicējusi Eiropas tirgum paredzētās jaunās paaudzes "Mustang" modeļa dinamiskos raksturlielumus. Autoražotājs apgalvo, ka tas būs visātrākais "Ford" Eiropas tirgū kopš 2005. gada, kad tirdzniecībā nonāca "Ford GT" superauto.

Jaudīgākā "Ford Mustang" modifikācija "GT" tiks komplektēta ar pieclitru V8 atmosfērisko dzinēju, kas attīsta 421 zirgspēka jaudu un 530 ņūtonmetru griezes momentu. Atkarībā no klienta vēlmes spēka agregāts tiks sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai tāda paša pārnesumu skaita automātisko transmisiju.

Versijā ar manuālo pārnesumkārbu "Ford Mustang GT" no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 4,8 sekundēs. Ražotāja norādītais degvielas patēriņš šai modifikācijai ir 13,5 litri benzīna uz 100 km.

Bāzes versijā "Ford Mustang" būs aprīkots ar 2,3 litru četrcilindru "EcoBoost" saimes turbomotoru, kas attīsta 317 ZS jaudu un 432 Nm griezes momentu. Versijā ar šo dzinēju amerikāņu sportiskais automobilis līdz 100 km/h paātrināsies 5,8 sekundēs un vidēji patērēšot astoņus litrus benzīna uz 100 km.

"Ford Mustang" pieejams kā kupejas, tā arī kabrioleta versijā. Eiropas versijai jau standarta aprīkojumā būs sportiskā pakotne "Performance Pack", kurā ir spēcīgākas bremzes, ražīgāka dzesēšanas sistēma un aizmugurējais difuzors.

Bāzes aprīkojumā ir arī straujas braukšanas uzsākšanas sistēma "Launch Control", ksenona lukturi, diožu aizmugurējie lukturi, 19 collu riteņu diski, divjoslu klimata kontroles sistēma, multimediju sistēma "Sync" ar astoņu collu ekrānu un deviņiem skaļruņiem.

Kontinentālās Eiropas valstīs jaunais "Ford Mustang" tirdzniecībā nonāks jūlijā. Vācijā "Ford Mustang" maksās no 35 tūkstošiem eiro, bet kabrioleta versijā – no 39 tūkstošiem eiro. Savukārt "GT" modifikācijas cenas būs no 40 tūkstošiem eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!