Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" prezentējusi elektrisko modifikāciju "Lightning" pasaulē vispopulārākajam pikapam "F-150". No standarta pikapa ar iekšdedzes dzinēju jaunā versija atšķiras ne tikai ar elektromotoru, bet arī vizuālo izskatu un dažādām citām izmaiņām konstrukcijā. Rezultātā tapis automobilis, ko "Ford" dēvē par visātrāko F-sērijas pikapu vēsturē.

Elektrisko "Ford F-150 Lightning" no ārpuses varēs atpazīst pēc diožu joslas visā virsbūves platumā gan priekšdaļā, gan aizmugurējā daļā. Savukārt interjerā, gluži kā "Tesla" elektromobiļiem, tam uzstādīts vadības panelis ar vertikālu 15,5 collu ekrānu.

Konstruktīvās atšķirības no iekšdedzes dzinēja pikapa ietver stingrāku rāmi, kā arī aizmugurējo neatkarīgo balstiekārtu. "Ford" pikapam elektromotori ir divi – pa vienam uz katras no riteņu asīm.

"Ford F-150 Lightning" būs pieejams divās versijās, turklāt abām būs divi elektromotori. Bāzes versijā elektromotoru kopējā jauda būs 432 zirgspēki, un ar pilnu uzlādi šāds pikaps spēs nobraukt līdz 370 km distanci. Savukārt jaudīgākā versija attīstīs 571 ZS, bet sniedzamība būs līdz 482 km. Abām versijām maksimālais griezes moments ir vienāds – 1051 ņūtonmetrs. Pagaidām "Ford" neatklāj akumulatora kapacitāti, tomēr nozares speciālisti lēš, ka tās būs 90 kilovatstundas.

"Lightning" piebildi modeļa nosaukumā elektriskais pikaps nav ieguvis nejauši – jau iepriekš "Ford" bija izmantojis šo nosaukumu "F-150" pikapam, ko izgatavojusi autoražotāja nodaļa "SVT", un šādas modifikācijas pikaps atšķīrās ar dinamiku, kas salīdzināma ar sportisku automobili. Un arī elektriskais "Ford F-150 Lightning" nav izņēmums – tas no vietas līdz 60 jūdzēm stundā (97 km/h) paātrinās 4,4 sekundēs, tādēļ šī modifikācija arī nodēvēta par visātrāko F-sērijas pikapu vēsturē.

Mājsaimniecības apstākļos "F-150 Lightning" pikapu varēs uzlādēt 14 līdz 19 stundu laikā, bet ātrās uzlādes stacijā no 15 līdz 80 procentiem – aptuveni 44 minūtēs.

Pie "Ford" markas izplatītājiem Ziemeļamerikā "F-150 Lightning" nonāks 2022. gadā, bet to ražošana tiks organizēta modernizētā rūpnīcā Detroitā. "Ford" elektriskais pikaps maksās no 40 tūkstošiem dolāru (33 tūkstoši eiro) – tikpat maksā arī "Tesla Cybertruck" versijā ar aizmugurējo riteņu piedziņu, savukārt par pilnpiedziņas versiju jāmaksā vismaz 53 tūkstoši dolāru (43 tūkstoši eiro).

Tāpat kā "Tesla", arī "Ford" šobrīd savu elektrisko pikapu piedāvā interesentiem rezervēt, iemaksājot 100 dolāru (82 eiro) depozītu. "Tesla Cybertruck" tika prezentēts 2019. gada nogalē, bet tā ražošanu sola uzsākt šī gada beigās.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!