Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" prezentējusi jaunās paaudzes "Kuga" apvidus automobili, kas ieguvis "Focus" stila dizainu, jaunu platformu un vairākas hibrīda spēka agregāta versijas.

Jaunā "Ford Kuga" ir izstrādāta uz modulārās platformas "C2", kas ir ceturtās paaudzes "Focus" modeļa pamatā. Neskatoties uz to, ka jaunais modelis ir platāks un garāks par savu priekšgājēju, tā svars ir par 90 kilogramiem mazāks.

Eiropas tirgū jaunā "Ford Kuga" būs pieejama ar 1,5 litru benzīna dzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 120 vai 150 zirgspēku. No dīzeļmotoriem būs pieejams 1,5 un divu litru agregāts ar attiecīgi 120 un 190 ZS jaudu. Spēka agregāti sajūdzami vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Neskaitot priekšējo riteņu piedziņu, apvidniekam pieejama arī visu riteņu piedziņas opcija.

Neskaitot samērā plašo benzīna un dīzeļa motoru izvēli, autoražotājs šim modelim lielāku akcentu liek uz hibrīda modifikācijām. Hibrīda versija jaunajam "Ford Kuga" pieejama kā ar uzlādes funkciju, tā arī bez.

Uzlādējamais hibrīds "Ford Kuga Plug-In Hybrid" ir aprīkots ar 2,5 litru atmosfērisko benzīna dzinēju, kas darbojas pēc Atkinsona cikla, elektromotoru un 10,3 kWh akumulatoru. Šāds hibrīda spēka agregāts attīsta 225 ZS. Bez atkārtotas akumulatora uzlādes "Ford Kuga" tikai ar elektroenerģiju spēs nobraukt līdz 50 kilometru distanci. Bet ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš šim auto ir 1,2 litri benzīna uz 100 km.

Savukārt hibrīda standarta versija "Ford Kuga Hybrid", kuras akumulatoru nevar uzlādēt no elektroligzdas, aprīkota ar to pašu 2,5 litru benzīna dzinēju, bet elektromotors šajā sistēmā ir kombinēts ar mazākas ietilpības akumulatoru. "Ford Kuga Hybrid" patērēšot 5,6 litrus benzīna uz 100 km.

Vēl būs pieejama arī "Ford Kuga EcoBlue Hybrid" ar 150 zirgspēku jaudīgu divlitru dīzeļdzinēju un daļējo hibrīda sistēmu (ar 48 voltu starteri-ģeneratoru), kas vidēji patērēšot piecus litrus dīzeļa uz 100 km.

Aprīkojumā jaunajam "Ford Kuga" ir pieejams projekcijas ekrāns, viedtālruņa bezvadu uzlādes paliktnis, bagāžnieka vāka elektriskā piedziņa, adaptīvā kruīza kontrole, "Bang & Olufsen" audio sistēma ar desmit skaļruņiem un aktīvo trokšņu slāpēšanas sistēmu u.c. komforta un drošības sistēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!