Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" pašlaik notiekošajā Ņujorkas autoizstādē prezentējusi jauno "Galaxy" modeli, kas spējīgs uzņemt līdz pat septiņus pasažierus.

Priekšā sēdošo pasažieru komfortu uzlabo "Ford" konstruētie sēdekļi ar masāžas funkciju. Jaunais Galaxy arī palīdz autovadītājiem pilsētas satiksmē un uz lielceļiem, izmantojot tādas progresīvas sistēmas kā "inteliģento" ātruma ierobežotājs, kas uzrauga ceļa zīmes un kontrolē dzinēja apgriezienu skaitu, palīdzot autovadītājiem nepārsniegt noteiktos braukšanas ātruma ierobežojumus un izvairīties no soda naudām.

Tāpat automobilim pieejama pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēma ar gājēju uztveršanas funkciju, kas mīkstina tādu sadursmju sekas, kurās iesaistīti citi transportlīdzekļi vai gājēji, vai palīdz izvairīties no tām pavisam.

Vēl septiņvietīgajam automobilim ir neapžilbinošas tālās gaismas, kas ietilpst adaptīvajā LED priekšējā apgaismojuma sistēmā, uztver priekšā esošus transportlīdzekļus un samazina apgaismojuma intensitāti zonās, kas var apžilbināt citus, saglabājot optimālu citu ceļa daļu apgaismojumu.

"Galaxy" piešķir zīmolam raksturīgo braukšanas dinamiku ar "Ford" adaptīvo stūres sistēmu, kas pielāgo stūres vadību braukšanas ātrumam, uzlabojot manevrētspēju un precizitāti, kā arī ar jaunākajiem degvielu "EcoBoost" saimes motoriem, tostarp jaudīgo 2,0 l 210 ZS TDCi dīzeļdzinēju.

"Ford" jauno "Galaxy" atklāja burtiskā nozīmē – uz kustībā esošas piekabes ar neticamu triku, kas tika veikts ar iluzionista Dārsija Ouka palīdzību (sk. video). Vienā brīdī Ouks un seši viņa palīgi ir redzami uz piekabes, kuru pa lidlauka skrejceļu velk kravas automobilis. Ouks paslēpj savus palīgus aiz aizkara, un pēc dažām sekundēm viņi ir "Galaxy", kas ir parādījies kā no zila gaisa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!