Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" prezentējusi jaunās, jau septītās paaudzes "Fiesta" modeli, kas tirdzniecībā Eiropā nonāks nākamā gada vidū.

Jaunais "Ford Fiesta" ir saglabājis iepriekšējās paaudzes modeļa platformu, tomēr tā ir pagarināta par 71 milimetru (auto kopgarums tagad sasniedz 4040 mm) un padarīta platāka par 12 mm. Riteņu garenbāze ir palielināta par četriem milimetriem, bet priekšējo un aizmugurējo riteņu šķērsbāze attiecīgi par 30 un 10 mm. Vēl par 15 procentiem uzlabota šasijas noturība pret lieci un vērpi.

"Ford" apgalvo, ka jaunajā "Fiesta" modelī ir padomāts par skaņas un vibrācijas līmeņu samazināšanu. Patiecoties uzlabotajiem izolācijas materiāliem un citiem pilnveidojumiem, braucot ar 100 km/h, automobiļa interjerā kļuvis par septiņiem procentiem klusāks salīdzinājumā ar priekšteci.

Dzinēju gammā ir "EcoBoost" saimes trīscilindru viena litra agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 100, 125 vai 140 zirgspēku jaudu. Tas tiks sajūgti ar jauno piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Par papildu samaksu būs pieejama sešpakāpju automātiskā transmisija. Vēl būs pieejams arī 1,1 litru trīscilindru atmosfēriskais motors, kas attīsta 70 vai 85 ZS. No dīzeļdzinējiem būs pieejams 1,5 litru agregāts, kas attīsta 85 vai 120 ZS.

Jaunā "Ford Fiesta" aprīkojumā pieejama "Sync 3" multimediju sistēma ar 4,2, 6,5 vai astoņu collu ekrānu, "Bang & Olufsen" audio sistēma un dažādas mūsdienīgas elektroniskās drošības sistēmas, tostarp gājēju atpazīšanas sistēma un frontālās sadursmes novēršanas sistēma.

Dārgākajā komplektācijā "Ford Fiesta" būs aprīkota ar divām videokamerām, trim radariem un 12 ultraskaņas sensoriem, kas informāciju nodod elektroniskajām drošības sistēmām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!