Foto: EPA/Scanpix/LETA

9. maija parādē Maskavā debitējis krievu auto markas "Aurus" jaunākais modelis – kabriolets, kas pēc Krievijas aizsardzības ministrijas pasūtinājuma izgatavots pagaidām trijos eksemplāros. Parādē vienlaicīgi tiek izmantoti divi šādi kabrioleti, bet trešais ir novietots aiz Kremļa vārtiem gadījumam, ja kāds no diviem galvenajiem salūzt.

"Aurus" parādes kabriolets izstrādāts uz "Senat S600" luksusa sedana bāzes. Četru durvju vietā tam ir vairs tikai divas, bet daudz platākas. Kabrioletam ir auduma jumts, kas savāžams nišā aiz otrās sēdekļu rindas. Salonā pa labi no autovadītāja ir platforma ar speciālu rokturi, kas ļauj parādi pieņemt stāvus.

Tāpat kā "Aurus" limuzīns, arī kabriolets ir aprīkots ar 600 zirgspēku jaudīgu hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 4,4 litru V8 turbopūtes benzīna dzinēju un elektromotoru. Transmisija tam ir deviņpakāpju automātiskā, kas esot izstrādāta Krievijā.

Kā norāda izstrādātājs – Krievijas Centrālais zinātniski pētnieciskais automobiļu un motoru institūts (NAMI) – parādes kabriolets tika izstrādāts divus gadus un tam ir speciāla regulējuma balstiekārta, kas nodrošina maksimāli laidenu gaitu, kā arī par 20 milimetriem zemāks klīrenss.

Parādes režīmā "Aurus" kabriolets brauc ne ātrāk par 20 km/h. Šādā režīmā balstiekārtai tiek aktivizēts viskomfortablākais režīms, un transmisija pārslēdzas praktiski nesajūtami, apgalvo izstrādātāji. Šāda prasība izpildīta, jo parādes laikā pasažieris visu laiku stāv kājās uz speciālās platformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!