Foto: Publicitātes foto
Šomēnes Korsikā tika prezentēti "Mash" jaunākie un uzlabotie motociklu modeļi, kuri Latvijā būs pieejami jau oktobra vidū. Tirdzniecības pārstāvjiem bija iespēja tos arī izmēģināt.

Jauno modeļu prezentācija norisinājās Korsikas salā, kurā gandrīz nemaz nav taisnu ceļu, toties ir daudz aitu, kazu, govju, savvaļas cūku, daudz bīstamu kalnu nogāžu un aizu, un katrs ceļa līkums var sagādāt īpašus pārsteigumus motobraucējiem.

Franču uzņēmuma inženieri un tehniskie darbinieki ir paveikuši lielu darbu gan pie motociklu dizaina, gan dzinējiem, EFI un CBS / ABS – visi esošie modeļi ir būtiski uzlaboti, kā arī ir nākuši klāt jauni un stilīgi motocikli. Motocikli tika testēti trīs dienas smagos apstākļos – lielākoties uz pilnu gāzi un strauji bremzējot.

Jaunos "Euro 4" modeļus testēja zīmola pārstāvji Baltijas valstīs "Dude Bikes" – Aivars Deme un Kaspars Komarovs.
Foto: Publicitātes foto
Visi 125 cm3 modeļi ir ieguvuši jaunu elektronisko degvielas iesmidzināšanas sistēmu (EFI) un kombinēto bremžu sistēmu (CBS). Jaunie "Mash Green" un "Mash Seven" modeļi, pēc markas izplatītāju vārdiem, izskatās lieliski.
Foto: Publicitātes foto
"Mash Two Fifty": Šis 250cm3 modelis ir ieguvis pazeminātu sēdpozīciju, plānāku sēdekli, kas to padara patiešām skaistu. Tāpat motocikls ieguvis pusdigitālu, pusmehānisku spidometru, rievainus rokturus, "Delphi" elektronisko degvielas iesmidzināšanas sistēmu (EFI) un "Bosch" automātisko bremžu sistēmu (ABS). Pateicoties rievainajām riepām, tagad "Mash Two Fifty" izskatās pēc īsta retro stila "scramblera" un sagādā patiesu braukšanas prieku. Tas ir lieliski piemērots pilsētai, jo ir ļoti viegls un izskatās fantastiski. Motocikli Latvijā būs pieejami oktobra vidū melnā un sarkanā krāsā.
Foto: Publicitātes foto
"Mash Five Hundred": Šim 400 cm3 motociklam tika pārbaudītas jaunās ABS Korsikas kalnu neskaitāmajos līkumos – strādā nevainojumi. Arī elektroniskā degvielas iesmidzināšanas sistēma (EFI) sevi godam apliecināja. Latvijā būs pieejami divu krāsu modeļi – zaļš un brūns.
Foto: Publicitātes foto
"Mash Scrambler 400": Brīnišķīgs motocikls – ar šo modeli bija patiess prieks braukt gan bezceļos, gan arī pa asfaltētajiem Korsikas ceļiem. 400 cm3 sevi lieliski apliecināja, arī ABS un EFI strādā nevainojami.
Foto: Publicitātes foto
"Mash Adventure": 400 cm3 ceļojumu motocikls ir ieguvis jaunu, zemāku sēdpozīciju, kas īsākiem cilvēkiem ļauj brīvi ar kājām aizsniegt zemi, un tas nenoliedzami sniedz daudz lielāku braukšanas prieku bezceļu apstākļos. Tāpat "Adventure" motocikls ir ieguvis jaunus motora sargus, jaunu priekšējās lampas sargu un ceļojumu koferus.
Foto: Publicitātes foto

"MashTT40": Pilnīgs jaunums un viennozīmīgi Latvijas pārstāvju favorīts – jaunais "Mash" 400 cm3 "cafe racer" motocikls, pieejams kādām no trim krāsām – sarkanā, melnā un sudraba. Visas detaļas lieliski nostrādātas, vējstikls, bāka un aizmugures daļa – brīnišķīgs dizaina paraugs. Sēdeklis un sēdpozīcija ir ļoti ērta, braukšana, neskatoties uz "cafe racer" stila zemo stūri, ir ļoti viegla un aizraujoša. 400 cm3 dzinējs ir aprīkots ar jaunās paaudzes degvielas iesmidzināšanas sistēmu (EFI), tāpat motociklam ir arī ABS.

"Visi motociklu modeļi ir ideāli piemēroti Latvijas ceļiem," stāsta "Mash" motociklu pārstāvis Baltijas valstīs Kaspars Komarovs, "tie lieliski izskatās, ir ar maziem un miermīlīgiem dzinējiem, uzticami un viegli kopjami, par atbilstošu cenu Baltijas tirgum. "Mash" komanda Korsikā mūs pārsteidza arī ar dažādiem bezceļiem, tomēr jāteic, ka katrs modelis sevi lieliski pierādīja šajos apstākļos, jo īpaši "Mash Scrambler" 400 cm3, 250 cm3 un, protams, "Adventure" 400 cm3 motocikli."

"Mash" ir motociklu un motorolleru zīmols, kuru ir izveidojis franču uzņēmums SIMA.

Uzņēmumu SIMA dibināja Marsels Seurats un viņa sieva Žanīne 1976. gadā. Marsels un viņa sieva bija motobraucēji, abi piedalījās dažādās motosacīkstēs. Šobrīd uzņēmums ir viens no lielākajiem moto tehnikas un aksesuāru importētājiem Francijā.

Kopš 2006. gada uzņēmumu vada Frederiks Furžū, daudzkārtējs motosacīkšu čempions, "Kawasaki" rūpnīcas moto braucējs, veiksmīgs uzņēmējs. Šobrīd uzņēmums ir izveidojis distribūcijas tīklu ar vairāk kā 300 veikaliem Francijā.

"Mash" ir iedvesmojies no 70. gadu motobraucēju stila un tas tiek atspoguļots arī mūsdienu "Mash" motociklu dizainā.

Kopš 2015. gada "Mash" motocikli, papildus Francijai, Spānijai, Portugālei, Beļģijai, Vācijai, Austrijai, Itālijai un Šveicei, ir pieejami arī Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!