Foto: Publicitātes foto

Interneta tehnoloģiju gigants "Google" nolēmis kļūt par autoražotāju. Kompānija nolēmusi ražot automobiļus, kuri spējīgi autonomi braukt bez jebkādas cilvēka iesaistes. Šādam spēkratam nebūs nedz stūresrata, nedz arī akseleratora vai bremžu pedāļa.

Ar bezpilota automobiļu izstrādi nodarbojas šīs milzīgās amerikāņu korporācijas nodaļa "Google X". Šobrīd uzņēmums izgatavojis vairākus prototipus. Tie aprīkoti ar sensoriem, kas skenē vidi "divu futbolu laukumu" apkārtnē. Prototipa maksimālais braukšanas ātrums pagaidām ierobežots pie 40 km/h atzīmes.

Spēkratā ir tikai divi sēdekļi ar drošības jostām, neliels bagāžas nodalījums, taustiņi funkciju aktivizēšanai, kā arī ekrāns. Informācija par spēka agregātu pagaidām netiek atklāta.

"Google" plāno izgatavot aptuveni simts tamlīdzīgus darbojošos prototipus. Jau šovasar kompānija prototipus izmēģinās pa koplietošanas ceļiem. Turklāt šiem pirmajiem prototipiem drošības dēļ būs arī manuālās vadības sviras. Izmēģinājumi Kalifornijā ilgs tuvākos divus gadus, bet vēlāk, iespējams, arī citviet pasaulē.

Atgādinām, ka "Google" pie bezpilota automobiļu tehnoloģijām strādā vēl no 2010. gada, sākotnēji tās izmēģinot uz "Toyota Prius" hibrīdiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!