Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Dodge" prezentējusi atjauninātā jau tā sportiskā "Challenger SRT" īpaši jaudīgo modifikāciju "Hellcat". Tā aprīkota ar 6,2 litru V8 kompresormotoru, kas ar saviem vairāk nekā 600 zirgspēkiem izrādījies visjaudīgākais V8 motors, kādu jebkad sērijveida ražošanā ieviesusi "Chrysler" grupa.

Precīza motora jauda pagaidām netiek atklāta, autoražotājs vien norāda, ka tā ir "600+". Pēc provizoriskas informācijas tie varētu būt 640 ZS. Motors sajūdzams vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Arī "Hellcat" modifikācijas dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti. Atgādinām, ka standarta "Challenger SRT" ar šī 6,2 litru V8 motora atmosfērisko versiju un 485 ZS līdz 100 km/h paātrinās četrās sekundēs un maksimāli sasniedz 293 km/h.

"Dodge Challenger SRT Hellcat" aprīkots ar 20 collu riteņiem un "Brembo" sešcilindru bremžu skavām. Tāpat automobilim ir elektroniski regulējamā balstiekārta ar četriem režīmiem – "Custom", "Sport", "Track" un "Default".

Muskuļauto aprīkojumā pieejama multimediju sistēma "Uconnect" ar 8,4 collu skārienjutīgo ekrānu un septiņu collu ekrānu mērinstrumentu panelī. Vēl pieejama arī atpakaļskata kamera, adaptīvā kruīza kontrole u.tml. elementi.

Tirdzniecībā ASV "Dodge Challenger SRT Hellcat" nonāks šāgada otrajā pusē. Automobiļa cena pagaidām netiek atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!