Foto: Publicitātes foto

Japāņu kompānijas "Honda" luksusa auto marka "Acura" pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē beidzot prezentējusi jaunā "NSX" superauto sērijveida versiju. Līdz šim autoražotājs izstrādes laikā bija prezentējis dažādus šī modeļa prototipus.

"Acura NSX" ir tāda paša modeļa nosaukuma oriģinālā "Honda" superauto ideoloģiskais pēctecis. "Honda NSX" debitēja pirms 25 gadiem un kļuva par leģendāru sportisko automobili. Jaunajā versijā "Acura NSX" ir ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno V6 biturbo benzīna dzinēju, trīs elektromotorus un deviņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Tā jauda būšot vismaz 550 zirgspēku.

Četrarpus metrus garajam pilnpiedziņas automobilim priekšā uzstādīti 19 collu riteņi, bet aizmugurē – 20 collu. Tāpat spēkratam ir keramiskās bremzes. Vēl tam ir elektroniskā sistēma, kura ļauj izvēlēties dažādus braukšanas režīmus – "Quiet", "Sport", "Sport+" un "Track". Atkarībā no izvēlētā režīma elektronika pielāgos motoru, pārnesumkārbas un šasijas regulējumus.

Autoražotājs pagaidām oficiāli neatklāj "Acura NSX", tomēr rietumu mediji no markas pārstāvjiem izdibinājuši, ka tā būšot no aptuveno 150 tūkstošiem ASV dolāru (127 tūkstošus eiro).

Atgādināsim, ka līdzšinējais "Honda NSX" modelis tika ražots 15 gadus – no 1990. līdz 2005.gadam. Tam bija vidusmotora komponējums, aizmugurējo riteņu piedziņa un V6 dzinējs ar 290 ZS jaudu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!