Foto: Publicitātes foto

Koncernam "General Motors" piederošā marka GMC prezentējusi jauno "Hummer", kas pēc ilgākas pauzes atgriezies kā 1014 zirgspēku jaudīgs elektriskais pikaps, kas bez akumulatoru atkārtotas uzlādes spēj nobraukt līdz 560 kilometru distanci.

"GMC Hummer EV" ir izstrādāts uz jaunas modulārās platformas, ir aprīkots ar trim elektromotoriem un 18 videonovērošanas kamerām pa virsbūves perimetru. Tas ir četrdurvju pikaps ar piecvietīgu salonu un noņemamu jumtu.

Elektriskā pikapa sniedzamību, vien norāda, ka tam ir 800 voltu akumulators, kuru iespējams lādēt ar līdz pat 350 kilovatu jaudu. Pieslēdzot pie tik ātras uzlādes stacijas, 10 minūtēs iespējams iegūt enerģiju 160 kilometru nobraukumam. Turklāt akumulatoru komplekts ir hermētiskā apvalkā, līdz ar to ražotājs garantē, ka ar elektrisko "Hummer" var braukt pa līdz pat 60 centimetru dziļu braslu.

1014 ZS jaudīgais "GMC Hummer EV" no vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) paātrināsies superauto cienīgās trijās sekundēs. Vēlāk ražošanā nonāks arī cenā pieejamākas elektriskā "Hummer" versijas ar civilāku jaudu.

Ražošanā elektriskais "Hummer" nonāks nākamā gada rudenī Detroitā. Jaudīgais "GMC Hummer EV" maksās no 112 tūkstošiem ASV dolāru (94 tūkstoši eiro).

Atgādinām, ka "Hummer" apvidniekus pārtrauca ražot globālās ekonomiskās dižķibeles dēļ 2010. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!