Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Hyundai" modernizējusi "i30" modeļa saimi – hečbeku, fastbeku un universāli. Atjauninātais automobilis, kas ieguvis ne tikai vizuālas, bet arī tehniskas izmaiņas, plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Jaunajai priekšdaļai ir piešķirts platāks un modernāks dizains. Priekšējie lukturi ir ieguvuši jaunu dizainu, un jaunajiem LED dienas gaitas lukturiem ir piešķirta V burta forma.

"Hyundai i30" hečbeks ieguvis arī jaunu aizmugurējo buferi, kas izstrādāts aerodinamikas uzlabošanai. Arī LED aizmugures lukturiem ir piešķirta V burta forma, tā izveidojot simetriju starp automobiļa priekšējo un aizmugurējo daļu. "Hyundai i30" ieguvis arī jauna dizaina 16 un 17 collu alumīnija diskus.

Atjauninātu izskatu ir ieguvis arī "i30" salons. Kā sēdekļu apšuvumu ir iespējams izvēlēties audumu, ādu vai auduma un ādas kombināciju. Pavisam ir pieejamas astoņas sēdekļu apšuvuma alternatīvas, kā arī jaunas krāsu akcentu variācijas.

Pirmo reizi vēsturē "Hyundai" motoru sporta iedvesmotais aprīkojuma līmenis "N Line" tiek piedāvāts ne tikai "i30 Hatchback" un "i30 Fastback", bet arī "i30 Wagon" modelim.

"Hyundai i30" jaunajā "N Line" modeļu klāstam piemīt sportiskāks eksterjers – priekšējais režģis ir platāks un zemāks, savukārt priekšējie lukturi ir atjaunināti, sekojot modeļa jaunajam priekšējās un aizmugurējās daļas dizainam. Tāpat tam aizmugurējais difuzors ir platāks nekā standartā. Jaunais aizmugurējo miglas lukturu novietojums rada iespaidu, ka automobiļa smaguma centrs atrodas tuvāk zemei. "N Line" modeļu klāstam ir pieejami arī jauna dizaina 17 un 18 collu diski.

Autoražotājs jaunajam "Hyundai i30" dzinēju klāstam piedāvā jaunas iespējas un motora-pārnesumkārbas kombinācijas. Dzinēju klāsta jaunums ir 48 voltu daļējā hibrīda sistēma, kuru piedāvā kombinācijā ar 1,0 T-GDI 120 ZS benzīna dzinēju, motoru klāsta virsotnē ir 1,5 T-GDI 160 ZS benzīna dzinējs, kā arī 1,6 CRDI 136 ZS dīzeļdzinējs. Tām pašām dzinēju alternatīvām tiek piedāvāts arī sešpakāpju pārnesumkārba vai septiņpakāpju divsajūgu automātiskā pārnesumkārba (7-DCT).

Modernizētais "i30" piedāvā mūsdienu vajadzībām atbilstošus savienojamības pakalpojumus. Jaunais 7 collu digitālais instrumentu panelis un jaunais 10,25 collu krāsainais skārienekrāns kopā ar navigāciju nodrošina individualizētāku braukšanas pieredzi.

Jaunais "i30" nodrošina ērtu "Android Auto" un "Apple CarPlay" lietotņu izmantošanu. "Hyundai i30" modeļu klāsta jaunums – tagad mobilo tālruni automobiļa sistēmai var pieslēgt, neizmantojot kabeli. Jaunā "i30" modeļu klāsta automobiļos ir kļuvusi iespējama arī "Qi" standartam atbilstošā mobilo tālruņu bezvada uzlāde.

Pateicoties atjauninātajai "Hyundai SmartSense" drošības aprīkojuma pakotnei, "Hyundai i30" ir kļuvis vēl drošāks un ērtāks. Joslu sekošanas palīgsistēma automātiski piestūrē, lai automobilis vienmēr atrastos braukšanas joslas vidū. Atpakaļgaitas palīgsistēma nepieciešamības gadījumā iedarbina bremzes, lai izvairītos no sadursmes, automobilim braucot atpakaļgaitā. Paziņojums par priekšējā transportlīdzekļa novirzīšanos brīdina jaunā "i30" autovadītāju, ja priekšējā automašīna sāk novirzīties un autovadītāja reakcija uz satiksmes plūsmu ir novēlota, piemēram, pie luksofora.

Atjaunotā aklās zonas uzraudzības sistēma brīdina par cita transportlīdzekļa atrašanos aklajā zonā, un tagad kopā ar aklās zonas brīdinājuma sistēmu nepieciešamības gadījumā aktivizē arī bremzes, lai novērstu sadursmi vai līdz minimumam samazinātu bojājumus. Arī frontālās sadursmes brīdinājuma sistēma ir atjaunināta un tagad atpazīst arī velosipēdistus.

Papildus minētajam "Hyundai i30" piedāvā arī par autovadītāja uzmanības pazemināšanos brīdinošo sistēmu, automātisko tālās gaisma lukturu pārslēgšanas palīgsistēmu, inteliģento ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēmu, kā arī joslas saglabāšanas palīgsistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!