Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Hyundai" pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē oficiāli prezentējusi jaunās paaudzes asimetrisko hečbeku "Veloster", kas saglabājis savu galveno īpatnību: virsbūves kreisajā pusē tam ir tikai vienas durvis, bet labajā – divas.

Tehniskā ziņā jaunais "Hyundai Veloster" kļuvis ievērojami modernāks un ir aprīkots ar jaudīgākiem motoriem nekā priekštecis. Aizmugurējā balstiekārtā tam ir neatkarīgā daudzsviru balstiekārta, kamēr iepriekšējam modelis bija ar vērpstieni.

Jaunā "Hyundai Veloster" dzinēju piedāvājumā ir divi benzīna agregāti – atmosfēriskais un turbopūtes. Pirmais no tiem ir divlitru motors ar 150 ZS un 180 Nm, kas tiek sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai automātisko pārnesumkārbu.

Savukārt turbomotora darba tilpums ir 1,6 litri, nodrošinot 205 ZS jaudu un 264 Nm griezes momentu. Šis četrcilindru agregāts tiek sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Jaunā "Hyundai Veloster" dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti.

Vēl "Hyundai" parādīja arī jaunā "Veloster" sportisko modifikāciju "N", kas tiks aprīkots ar divlitru turbomotoru ar 278 ZS un 352 Nm. No standarta "Veloster" tas atšķiras ar agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu, 18 collu riteņiem, aktīvo balstiekārtu, pašbloķējošo diferenciāli ar elektronisko vadību, spēcīgākām bremzēm. Šāds spēkrats no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 6,1 sekundē, apgalvo ražotājs.

Ražošanā jaunais "Hyundai Veloster" nonāks martā, bet tā tirdzniecība tiks uzsākta gada otrajā ceturksnī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!