Foto: Publicitātes foto

Japāņu autoražotāja "Nissan" izveidotā luksusa automobiļu marka "Infiniti" publicējusi pirmos attēlus ar nākamās paaudzes "QX50" apvodus automobiļa prototipu, kas plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts nākamnedēļ notiekošajā Detroitas autoizstādē.

Viena no būtiskākajām īpatnībām ir jaunā "ProPilot" autopilota vadības sistēma, kuru iegūs šī modeļa sērijveida versija. Šī sistēma nebūs simtprocentīga bezpilota sistēma, bet gan atvieglinās autovadītāja "darbu", piemēram, tā patstāvīgi ļaus paātrināties, bremzēt un noturēt automobili konkrētajā joslā, braucot pa šoseju.

Līdz ar "QX50" prototipu "Infiniti" Detroitā prezentēs arī jaunu benzīna dzinēju "VC-Turbo" ar mainīgu kompresijas pakāpi. Izstrādātāji apgalvo, ka tas būšot pasaulē pirmais tamlīdzīgas tehnoloģijas dzinējs sērijveida ražošanā.

Šāda spēka agregāta priekšrocība ir motora darbības optimizēšana, ļaujot kompresiju cilindros mainīt no 8:1 (labākai dinamikai) līdz 14:1 (degvielas ekonomijai). Rezultātā divlitru turbomotors maksimāli attīsta 272 zirgspēku jaudu un 390 ņūtonmetru griezes momentu, kas, pēc izstrādātāju apgalvojuma, ļaušot tam konkurēt ar analoģisku parametru sešcilindru motoriem. Savukārt šī unikālā četrcilindru dzinēja degvielas ekonomija būšot par trešdaļu labāka nekā sešcilindru motoriem.

Nākamās paaudzes "Infiniti QX50" sērijveida ražošanā nonākšot 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!