Foto: Publicitātes foto

Japāņu autoražotāja "Nissan" luksusa marka "Infiniti" publicējusi pirmo oficiālo attēlu ar "Q30" hečbeku, kas izgatavots uz "Mercedes-Benz" platformas. Plašākai sabiedrībai automobilis pirmo reizi tiks parādīts rudenī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Par pamatu "Infiniti Q30" hečbekam izmantota "MFA" platforma, kas izmantota arī "Mercedes-Benz" A-klases, "CLA" un "GLA" modeļu pamatā. "Infiniti" piecdurvju hečbeka dizains ieturēts tādā pašā stilā kā vēl 2013. gadā prezentētajam tāda paša nosaukuma prototipam. Sērijveida modelis pamatā atšķiras tikai ar citādu priekšējā bufera dizainu un miglas lukturu formu.

"Infiniti" publicētajā attēlā "Q30" redzams versijā "2.2d", kas aprīkota ar no "Mercedes-Benz" pazīstamo 2,2 litru dīzeļmotoru. Šis dzinējs "Infiniti" piedāvājumā pieejams arī "Q50" un "Q70" sedaniem, kur tas attīsta 170 zirgspēku jaudu un 400 ņūtonmetru griezes momentu. Atkarībā no klienta vēlmes motors būs sajūdzams vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

"Infiniti Q30" modelis tiks ražots Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!