Foto: Publicitātes foto
Atzīmējot "Jaguar" 70 gadu jubileju, britu autoražotājs izgatavojis divus rallija automobiļus uz "F-Type" modeļa bāzes. Tie radīti par godu "Jaguar XK 120" modeli, kas 50. gadu sākumā veiksmīgi startēja Lielbritānijas rallijā, kā arī nīderlandiešu "Tulip Rally" un "Alpine Rally". Jaunie "Jaguar" rallija automobiļi atbilst visām FIA prasībām, tomēr nav homoloģēti dalībai sacensībās.

Rallija automobiļu izstrādē uz "F-Type" bāzes "Jaguar" piesaistījis kompānija, kas specializējas šādā pārbūvē. Rezultātā sportiskajam rodsteram ir pastiprināta grīda, balstiekārta ar 40 milimetriem augstāku klīrensu un speciāli regulējamie amortizatoru statņi "Exe-TC", kādus uzstāda arī WRC bolīdiem.

Vēl rallija "Jaguar F-Type" ir uzstādīts cauruļu drošības rāmis, oglekļa šķiedras durvis no "F-Type GT4" modifikācijas, spēcīgākas bremzes, sacīkšu sēdekļi, hidrauliskā rokasbremze un pašbloķējošais diferenciālis.

Automobilis aprīkots ar divlitru četrcilindru benzīna turbomotoru, kas attīsta 300 zirgspēku jaudu un 400 ņūtonmetru griezes momentu. Vilkme caur astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu tiek novadīta uz aizmugurējiem riteņiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!