Foto: Publicitātes foto

2019. gada konkursa Pasaules Gada auto galvenā titula ieguvējs "Jaguar I-Pace" piedzīvojis modernizāciju jeb tā saucamo feisliftu. Tagad simtprocentīgi elektriskais "I-Pace" ir pilnveidots un ieguvis izteiksmīgāku dizainu, bagātīgāku aprīkojumu, kā arī "R-Dynamic" modeļus. Turklāt pirmo reizi toņu paletei pievienotas divas matētas metāliskās krāsas.

Ar viegliem un kompaktiem elektromotoriem, kas integrēti priekšējā un aizmugurējā asī un kas kopumā attīsta 400 zirgspēkus, "Jaguar I-Pace" no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 4,8 sekundēs un sasniegt maksimālo ātrumu 200 km/h.

"I-Pace" 90 kWh litija jonu akumulators nodrošina sniedzamību līdz pat 470 km (WLTP ciklā). Izmantojot strauji augošo publisko staciju tīklu, 100 kW līdzstrāvas lādētājs autonomiju par 127 km palielina tikai 15 minūtēs.

Klienti, kuriem ir trīsfāzu elektrības pieslēgums un 11 kW mājas lādētājs, stundas laikā veicamo attālumu var palielināt par 53 km; pilna uzlāde aizņem tikai nedaudz vairāk par astoņām stundām. Tirgos, kur ir vienfāzes pieslēgums, ar 7 kW mājas staciju 35 km rezervi var iegūt stundā un akumulatoru pilnībā piepildīt gandrīz 13 stundās.

Lai maksimāli izmantotu zemāka elektrības tarifa stundas, ir ieviesta ekonomiskās uzlādes funkcija "Low Cost Hours Only": vienkārši iestatiet sākuma un beigu laiku atbilstoši izdevīgākajam tarifam – parasti naktī, un uzlāde notiks tikai šajā laikā.

Tāpat ir iespējams iestatīt arī uzlādes pārtraukšanu, kad akumulators sasniedzis noteiktu līmeni, piemēram, 80 procentus. Tas ir īpaši noderīgi, ja izmanto publiskās stacijas, jo tā var atjaunot rezerves tikai tik daudz, lai nokļūtu galamērķī.

Salona klimata priekšsagatavošana ir vēl viena tehnoloģija, kas palielina braukšanas komfortu. Kamēr auto ir pieslēgts elektrotīklam, tas automātiski uzsilda vai atdzesē akumulatoru līdz ideālajai temperatūrai. Tas pats tiek nodrošināts arī salonā, tāpēc, sākoties braucienam, iekšā ir ideāla temperatūra. Elektrības izmantošana no tīkla, nevis no akumulatora ir energoefektīvāka un palielina autonomiju. Līdz ar citām iestatāmajām uzlādes funkcijām salona klimatu var priekšiestatīt, izmantojot auto skārienekrānu vai lietotni "Jaguar Remote".

Visiem "I-Pace" modeļiem ir "Pivi Pro" informācijas un izklaides sistēma, kas piedāvā savienojumu, izmantojot bezvadu "Apple CarPlay", "Wireless Android Auto", integrēto "Spotify" un "what3words" navigāciju. Turklāt, pateicoties programmatūras bezvadu atjauninājumiem, "Pivi Pro" tāpat kā citas sistēmas vienmēr darbojas ar visjaunāko versiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!