Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Jaguar" pašlaik notiekošajā Ņujorkas autoizstādē prezentējusi visjaudīgāko "XJ" modifikāciju "R", kurai ir par 40 zirgspēkiem vairāk nekā jau pazīstamajam "XJ Supersport" ar 510 ZS motoru.

"Jaguar XJR" aprīkots ar pieclitru V8 kompresormotoru, kas attīsta 550 zirgspēku jaudu un 680 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Sportiskais limuzīns no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,6 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 280 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 11,6 litri uz 100 km.

Vēl "Jaguar XJR" atšķiras ar citādiem amortizatoriem un atsperēm, sportiskāka regulējuma elektronisko braukšanas stabilitātes sistēmu un aktīvo diferenciāli aizmugurējai riteņu asij. Sportiskā limuzīna šasijas regulējumi tika veikti leģendārajā Nirburgringas trasē, Vācijā, kā arī dažādās sacīkšu trasēs Lielbritānijā.

Tāpat "Jaguar XJR" atšķiras ar agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu, 20 collu riteņiem, spēcīgākām bremzēm un 380 vatu jaudīgu "Meridian" audio sistēmu ar 12 skaļruņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!