Foto: Publicitātes foto

Britu autoražotājs "Jaguar" prezentējis modernizēto "F-Type" modeli. Sportiskais automobilis ieguvis principiāli jaunu virsbūves priekšdaļas dizainu, digitālu mērinstrumentu paneli un jaunu multimediju sistēmu. Tajā pašā laikā tas saglabājis jau pazīstamos spēka agregātus un transmisijas. Šī modernizācija skārusi gan "F-Type" kupeju, gan rodsteru.

Modernizētais "Jaguar F-Type" ieguvis agresīvāka veidola virsbūves priekšdaļu ar šauriem un izstieptiem lukturiem. Izmaiņas, bet ne tik būtiskas ir arī virsbūves aizmugurējā daļā, kur lukturiem vairs nav apaļā izliekuma.

Visbūtiskākās izmaiņas skārušas "Jaguar F-Type" interjeru – automobilim klasiskā mērinstrumentu paneļa vietā tagad būs 12,3 collu ekrāns jeb "virtuālais kokpits". Tāpat sportiskais automobilis ieguvis jaunu multimediju sistēmu "Touch Pro" (kā jaunākajos "Jaguar" un "Land Rover" modeļos) ar "Android Auto" un "Apple CarPlay" atbalstu. Jaunās multimediju sistēmas programmatūru iespējams atjaunināt caur internetu, neapmeklējot ražotāja dīlercentru.

Tāpat "Jaguar" norāda, ka automobiļa salonā turpmāk tiek izmantoti augstākas kvalitātes apdares materiāli un ir jauna dizaina slēdži centrālajā konsolē. Arī turpmāk bāzes modelis būs 300 ZS jaudīgā modifikācija ar divlitru turbopūtes benzīna dzinēju, bet nākamais pakāpiens ir 385 ZS jaudīgā versija ar trīslitru V6 kompresormotoru.

No līdz šim pazīstamajām "F-Type" modifikācijām piedāvājumā vairs nav vienīgi "SVR", turpmāk jaudīgākā nopērkamā būs "R" versija ar 575 zirgspēku pieclitru V8 kompresormotoru. Tomēr tā ieguvusi jaunus adaptīvos amortizatorus, uzlabotas atsperes un stingrākus šķērsstabilizatorus. Šī versija no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,7 sekundēs un maksimāli sasniedz 300 km/h.

Modernizētā "Jaguar F-Type" cena Eiropā būs no 64 tūkstošiem eiro, bet rodsters maksās no 71 tūkstoša eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!