Kompānijas "Jaguar" vadība uzsākusi apspriest nākamās paaudzes "XJ" luksusa sedana iespējamos dizaina variantus, vēsta izdevums "Inside Line" ar atsauci uz anonīmu avotu ražotājā. Jaunais modelis gaidāms ne ātrāk kā 2016. gadā.

Autoražotāja vadība būtībā sadalījusies divās viedokļu frontēs attiecībā uz nākamās paaudzes "Jaguar XJ" dizaina attīstības virzienu. Viena grupa, kuru pārstāv arī "Jaguar" izpilddirektors Ralfs Spets, uzstāj, ka nākamajam "XJ" modelim dizainā un tehniskajā piedāvājumā jālīdzinās "Mercedes-Benz" S-klases limuzīnam. Tādējādi vadība cer, ka tamlīdzīgs risinājums ļaus jaunajam "Jaguar" luksusa sedanam nopietnāk konkurēt ar analoģiskajiem "Audi", "BMW" un "Mercedes-Benz" sedaniem.

Savukārt otra "Jaguar" vadības viedokļu grupa uzstāj, ka "XJ" modeļa izstrādē jāsaglabā konservatīvā pieeja. Tāpat viņi uzskata, ka esošā "Jaguar XJ" pēctecim jāsaglabā savdabīgais dizains luksusa sedanu klasē.

"Jaguar XJ" realizācijas apjomi pasaulē aptuveni divkārtīgi atpaliek no "Audi A8", "BMW" 7. sērijas vai "Mercedes-Benz" S-klases modeļa. Ražotājs to skaidro ar līdzšinējo pilnpiedziņas modifikācijas trūkumu markas piedāvājumā – tikai šāgada augustā "Jaguar" paziņoja, ka "XF" un "XJ" iegūs arī visu riteņu piedziņu. Tāpat "Jaguar" atzīmē, ka pasaules lielākajā auto tirgū – Ķīnā – trūkst "XJ" modifikācijas ar trīslitru benzīna dzinēju.

Pašreizējās paaudzes "Jaguar XJ" modifikācijā "Ultimate":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!