Foto: Publicitātes foto

Vācu tūninga kompānija "Novitec" izstrādājusi pārveidojumu programmu unikālajam superauto "Ferrari Monza SP1". Būtiskākā "Novitec" īpatnība šim projektam ir motora izplūdes sistēma, kas pārklāta ar tīru jeb 999. proves zeltu. Turklāt zelta pārklājums izpūtējam nav tikai smukumam vai iespaidīgumam, bet gan atmosfēriskā V12 dzinēja jaudas palielināšanai.

"Ferrari Monza" superauto ir kolekcijas eksemplāri, kas pieejami vienvietīga vai divvietīga spīdstera izpildījumā. Katrā no šīs modifikācijas veidiem tas izgatavots tikai 100 vienību ierobežotā sērijā. Tehniskā ziņā "Monza" superauto ir līdzīgs "Ferrari 812 Superfast" modelim, vienīgi tā motora jauda no standarta 800 zirgspēkiem ir palielināta līdz 810 ZS (719 Nm).

Tomēr "Novitec" tūninga kompānijas inženieriem izdevies vēl vairāk palielināt "Ferrari Monza" jaudu – vācieši itāliešu superauto V12 motora atdevi palielinājuši līdz 844 ZS, bet par papildu samaksu pieejamā izplūdes sistēmas zelta apdare ļauj vienmērīgāk izkliedēt siltumu.

Neskaitot jaudas palielinājumu, "Novitec" uzņēmums "Ferrari Monza" spēkratiem piedāvā uzstādīt arī desmit spieķu "Vossen" riteņu diskus, kā arī atsperu un amortizatoru komplektu, kas klīrensu pazemina par vēl 35 milimetriem.

Visu šo uzlabojumu rezultātā "Ferrari Monza SP1" līdz 100 km/h paātrinās par 0,1 sekundi ātrāk nekā standartā – 2,8 sekundēs, bet maksimālais braukšanas ātrums pārsniedz 300 km/h. Tāpat pēc "Novitec" uzlabojumiem V12 agregātam esot elastīgāka atsaucība uz akseleratora pedāļa nospiešanu.

"Novitec" neatklāj savu pārveidojumu cenas. Standartā "Ferrari Monza" cena ir vairāk nekā 1,2 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!