Foto: Publicitātes foto
Pirmais arābu superauto "Lykan Hypersport", ko izstrādājusi Beirutā bāzētā kompānija "W Motors", iegūs durvis, kas atveramas uz aizmuguri. Pašlaik tamlīdzīgas konstrukcijas durvis netiek izmantotas nevienam mūsdienīgam sportiskajam automobilim.
Arābu superauto konceptuālā versija tika parādīta šāgada sākumā notikušajā Kataras autoizstādē. Šāgada novembrī notiekošajā Dubaijas autoizstādē prezentēs "Lykan Hypersport" sērijveida versiju.

"W Motors" šo superauto dēvē par visekskluzīvāko automobili pasaulē. Tas izstrādāts sešu gadu laikā. Superauto izstrādē piedalījās arī vācu uzņēmums "RUF", kas pazīstams kā "Porsche" pārbūvētājs, komplektējošo detaļu ražotājs "Magna Steyr", kā arī kompānijas "Viotti" un "ID4Motion", kas nodarbijās ar modelēšanu un elektronisko sistēmu izstrādi.

Arābu superauto būs aprīkots ar pārbūvētu "Porsche" sešcilindru opozītmotoru, kas aprīkots ar divām turbīnām. Dzinējs attīstīs 750 zirgspēku jaudu un 1000 ņūtonmetru griezes momentu. Rezultātā "Lykan Hypersport" no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 2,8 sekundēs un maksimāli sasniegs 390 km/h.

Automobilim būs diožu lukturi ar dārgakmeņiem, trīsdimensiju hologrāfiskais ekrāns, interaktīvs mērinstrumentu panelis un sēdekļi, kas izšūti zelta diegiem.

"Lykan Hypersport" cena ir 3,4 miljoni ASV dolāru.

Sākotnēji "W Motors" bija plānojis izgatavot tikai septiņus šī automobiļa eksemplārus. Tomēr drīz pēc prototipa prezentācijas izstrādātājs saņēmis vairāk nekā 100 pieprasījumu no interesentiem iegādāties šo miljonus vērto superauto. Tādēļ "W Motors" plāno "Lykan Hypersport" izlaides apjomus palielināt. Lai arī vēl nav zināms, cik tad šādu superauto beigu beigās tiks izgatavots, pirmo partiju saņems arābu pircēji, no kuriem pirmais būs Kataras emīrs šeihs Hamads bin Halifa al Thani.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!