Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Aston Martin" prezentējusi jaunās paaudzes "Vantage" modeli. Tas kļuvis par 136 kilogramiem vieglāks nekā priekštecis un ieguvis četrlitru V8 biturbo dzinēju no "Mercedes-AMG".

Jaunais "Aston Martin Vantage" izstra'dāts uz modernizētas alumīnija šasijas, kura pirmo reizi tika izmantota "DB11" modeļa pamatā. Pirmo reizi "Aston Martin" ir aprīkots ar aktīvo aizmugurējo pašbloķējošo diferenciāli ar elektronisko vadību. Pilnībā sabloķēties vai atbrīvoties tas spēj milisekundes laikā.

Četrlitru V8 motors jaunajā "Vantage" modelī attīsta 510 zirgspēku jaudu un 685 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar astoņpakāpju automātisko ZF pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h sportiskais spēkrats paātrinās 3,6 sekundēs un maksimāli sasniedz 314 km/h.

Modifikācijas ar V12 dzinēju "Aston Martin Vantage" modelim vismaz pagaidām nebūs. Tomēr pēc kāda laikā šim spēkratam gaidāma arī versija ar manuālo pārnesumkārbu.

Jaunā "Aston Martin Vantage" cena ir 120 tūkstoši sterliņu mārciņas (136 tūkstoši eiro). Pirmie klienti savus spēkratus saņems nākamā gada otrajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!