Foto: Publicitātes foto

"Bugatti Chiron" superauto, kas markas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "Veyron", no vietas līdz 100 km/h spēs paātrināties 2,2 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniegs 467 km/h, vēsta čehu izdevums "Pro Driver Magazine" ar atsauci uz anonīmu avotu.

Pēc čehu izdevuma informācijas, šādus dinamiskos raksturlielumus autoražotājs nosaucis speciālā slēgtajā prezentācijā "Bugatti" klientiem.

"Bugatti Chiron" būšot aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno astoņu litru W16 dzinēju ar četrām turbīnām, elektromotoru un septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu ar diviem sajūgiem. Hibrīda spēka agregāta kopējā jauda sasniegs 1500 zirgspēku, bet griezes moments – 1500 ņūtonmetru.

Gaidāms, ka "Chiron" dizains būs ieturēts "Bugatti Vision GT" prototipa (attēlos) stilā, kas tika izstrādāts speciāli "Gran Turismo" datorspēlei.

"Bugatti Chiron" plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Foto: Publicitātes attēli

Pavisam plānots izgatavot 500 vienības "Bugatti Chiron" superauto, no kuriem katrs maksāšot vismaz divus miljonus eiro.

Atgādinām, ka līdzšinējais "Bugatti" superauto "Veyron" ar 1001 zirgspēka jaudu debitēja 2005. gadā un kopš tā laika tiek uzskatīts par pasaulē visātrāko sērijveida auto, kas spēj paātrināties līdz 407 km/h. Vēlāk šis rezultāts ar 1200 ZS jaudīgo "Super Sport" versiju tika uzlabots līdz 431 km/h.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!