Nīderlandes autoklubs ANWB, kas ir analoģisks vācu autoklubam ADAC, sadarbībā ar izdevumu "Autokampioen" veica t.s. aļņa testu ar "Renault" piederošās rumāņu kompānijas "Dacia" jaunāko modeli – kompakto apvidnieku "Duster". Testa organizatori secinājuši, ka "Dacia Duster" modelim ir augsts apgāšanās risks.

Nīderlandieši vēlējās noskaidrot, cik šis automobilis ir stabils, veicot aļņa testu – strauju pēkšņa šķēršļa apbraukšanu 65 km/h ātrumā. Šim nolūkam tika izmantoti divi "Dacia Duster" automobiļi: viens ar pilnpiedziņas sistēmu un elektronisko stabilizācijas sistēmu ESP, bet otrs – priekšpiedziņas versijā bez ESP.

Pirmajā gadījumā – ar pilnpiedziņu un ESP sistēmu – minētais tests tika veikts labi. Tomēr otrajā gadījumā – ar priekšpiedziņu un bez ESP – viens no "Dacia Duster" riteņiem manevrā pacēlās gaisā un beigās automobilis gandrīz apgāzās.

Testa organizatori ar saviem rezultātiem iepazīstināja "Renault" kompāniju. Franči atbildējuši, ka viņi nav noraizējušies, jo "Dacia Duster" izstrādes procesā jau pārliecinājās, ka tam nav apgāšanās riska. Turklāt visas "Dacia Duster" versijas no 2011.gada marta tikšot aprīkotas ar ESP.

Jāatzīmē, ka nīderlandieši šos testus atkārtoja pāris dienu vēlāk "Renault" kompānijas pārstāvju klātbūtnē, bet rezultāti vairs nebijuši tik slikti. Kā uzskata testa organizatori, tad tas skaidrojams ar eksperimentu dienās atšķirīgo asfalta temperatūru.

Latvijā "Dacia Duster" maksā no 7295 latiem.

Piedāvājam noskatīties video ar nīderlandiešu veiktajiem "Dacia Duster" izmēģinājumiem. Pirmais brauciens ir ar pilnpiedziņas versiju un ESP, bet otrais – ar priekšpiedziņu un bez ESP. Ieteicams to aplūkot palielinājumā pa visu ekrānu, jo video ir augstajā HD kvalitātē. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Apskati lietotu "Dacia" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!