Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Hyundai" prezentējusi jaunās paaudzes "i20" modeļa sportisko versiju "N", kas izstrādāta, iedvesmojoties no rallija sacīkšu auto "i20 WRC". Tirdzniecībā tas nonāks nākamgad un konkurēs ar "Ford Focus ST" un "Volkswagen Polo GTI".

"Hyundai i20 N" ir aprīkots ar 1,6 litru turbopūtes benzīna dzinēju, kas sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Divsajūgu automātiskā pārnesumkārba būs pieejama vēlāk. Četrcilindru motors attīsta 204 zirgspēku jaudu un 275 ņūtonmetru griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h sportiskais hečbeks paātrinās 6,7 sekundēs un maksimāli sasniedz 230 km/h.

Sērijveida "i20 N" sver 1190 kilogramu – tieši tikpat cik sacīkšu "i20 WRC". Tādējādi "Hyundai" inženieriem izdevies panākt labāko jaudas un masas attiecību šajā tirgus segmentā.

Vizuāli "N" modifikācija no standarta "Hyundai i20" atšķiras ar agresīvāka veidola virsbūves aerodinamiskajiem elementiem, radiatora dekoratīvā režģa dizainu un citādiem aizmugurējiem lukturiem, kā arī par 10 milimetriem pazeminātu klīrensu un 18 collu riteņiem. Interjerā uzstādīti sportiskai braukšanai piemērotāki sēdekļi un stūresrats, kā arī metāla uzlikas pedāļiem.

Savukārt septembra beigās "Hyundai" prezentēja jaunā "i20" modeļa sportisko pakotni "i20 N Line", kas no standarta modeļa atšķiras ar sportiskiem akcentiem automobiļa eksterjerā un interjerā.

Standarta jaunais "Hyundai i20" tirdzniecībā Latvijā nonāks novembrī un maksās no 13 990 eiro (versijā ar 84 zirgspēku 1,2 litru benzīna motoru; vēl pieejamas arī modifikācijas ar 100 un 120 ZS dzinēju).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!