Foto: Publicitātes foto

Japāņu autoražotāja "Nissan" luksusa automobiļu marka "Infiniti" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē prezentējusi jauno "QX50" modeli. Galvenā šī jaunā apvidnieka īpatnība ir motors ar mainīgu kompresijas pakāpi.

Standarta versijā "Infiniti QX50" ir priekšpiedziņas automobilis, tomēr pilnpiedziņas transmisija ar vairāku disku viskomuftu, kura vilkmei pieslēdz aizmugurējos riteņus, pieejama par papildu samaksu.

Tomēr galvenā "Infiniti QX50" īpatnība ir tā, ka tas ir pirmais spēkrats, kas aprīkots ar dzinēju, kuram ir mainīga kompresijas pakāpe (no 8:1 līdz 14:1). Šis ir divlitru četrcilindru turbomotors ar 268 zirgspēku jaudu (380 Nm) un degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu. Spēka agregāts sajūgts ar variatora transmisiju, kurai ir astoņi virtuālie pārnesumi.

"Infiniti" apgalvo, ka jaunais motors ir par 30 līdz 35 procentiem ekonomiskāks nekā iepriekšējā "QX50" modelī 3,5 litru atmosfēriskais sešcilindru agregāts. Ražotājs sola, ka jaunais apvidnieks vidēji patērēs 8,7 līdz deviņus litrus benzīna uz 100 km.

Priekšpiedziņas versijā "Infiniti QX50" no vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) paātrinās 6,7 sekundēs, bet pilnpiedziņas modifikācijā – 6,3 s. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 230 km/h.

Tirdzniecībā ASV jaunais "Infiniti QX50" nonāks jau pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!