Foto: Publicitātes foto
Internetā nonākuši attēli ar "Mercedes-Benz" jaunās paaudzes "SL" rodsteru, kas plašākai publikai tiks prezentēts janvārī notiekošajā Detroitas autoizstādē. Automobilis ieguvis eksterjera un interjera dizainu "SLS AMG" superauto stilā.

Jaunais "Mercedes-Benz SL" izgatavots uz jaunas platformas un iegūs virsbūvi pilnībā no alumīnija, kas rodsteru rezultātā padarījis par 140 kilogramiem vieglāku nekā līdzšinējo modeli. No tērauda būs izgatavots tikai priekšējā vējstikla rāmis, kas ir galvenais spēka elements avārijas vai automobiļa apgāšanās gadījumā ar nolaistu jumtu.

Sākotnēji jaunais "SL" būs pieejams ar 3,5-litru V6 dzinēju, kas jau tiek uzstādīts "CLS", "SLK" un C-klases modeli, kā arī ar jauno 4,6-litru V8 biturbo motoru. Tāpat šim automobilim būs elektrohromatiskais stikla jumts "Magic Sky Control", kā gaismas caurlaidību var regulēt manuāli.

Vēl viens jauninājums "SL" modelim ir adaptīvie logu tīrītāji "Magic Vision Control", kā slotiņās ir iebūvēti apmazgātāji. Tādējādi logu mazgājamais tiek šļākts tieši uz tīrāmā laukuma, nevis pa visu logu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!