Foto: Publicitātes foto

Pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē vācu "Daimler" koncerna nodaļa "Mercedes-Maybach" prezentēja jauno "Pullman" modifikāciju uz "Mercedes-Benz" S-klases limuzīna bāzes. Sešarpus metru garais limuzīns maksās no pusmiljona eiro.

"Maybach" marku "Mercedes-Benz" atjaunoja 2014. gada beigās, ar to pagaidām piedāvājot īpaši greznās S-klases modifikācijas. Tādējādi "Pullman" kļuvis par otro "Mercedes-Maybach" modeli.

Salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes "Pullman" jaunajam riteņu garenbāze palielināta par 103 milimetriem (4 418 mm), bet kopgarums – par 143 mm (6 499 mm). Tas ļāvis aizmugurē sēdošajiem pasažieriem nodrošināt īpaši daudz brīvas vietas.

Turklāt "Mercedes-Benz" jauno "Pullman" pats salīdzina nevis ar iepriekšējās paaudzes, bet gan ar jauno "Mercedes-Maybach", kas ir garāks par jau tā pagarināto standarta S-klases limuzīnu. Rezultātā jaunais "Pullman" ir par vairāk nekā metru garāka nekā pirmais "Mercedes-Maybach" modelis.

"Mercedes-Maybach Pullman" pasažieru kabīnē ir četras sēdvietas un masīva centrālā konsole. Sēdekļu atzveltnes ir nolokāmas līdz pat 43,5 grādu leņķī, ļaujot atpūsties garākos pārbraucienos. Pasažieru kabīni no autovadītāja un priekšā sēdošā pasažiera atdala paceļama barjera. Pasažieru izklaidei ir "Buermester" audio sistēma un 18,5 collu ekrāns.

6,5 metrus garais "Pullman" limuzīns aprīkots ar sešlitru V12 turbomotoru, kas attīsta 530 zirgspēku jaudu un 830 ņūtonmetru griezes momentu. Automobiļa dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti. Atgādinām, ka standarta "Mercedes-Benz S600" līdz 100 km/h paātrinās piecās sekundēs.

Tirdzniecībā "Mercedes-Maybach Pullman" nonāks nākamgad.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!