Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Renault" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Clio" hečbeku. Piektās paaudzes modelis ieguvis jaunu platformu, plašāku salonu, kā arī digitālo mērinstrumentu paneli un vertikālu multimediju sistēmas ekrānu.

Jaunās paaudzes "Renault Clio" ir par 14 milimetriem īsāks, par 67 mm platāks un par astoņiem milimetriem zemāks nekā priekštecis. Bagāžas nodalījuma tilpums ir 391 litrs, kas ir par 91 l vairāk nekā iepriekš, bet dažādu sīklietu nodalījumu ietilpība pieaugusi par kopumā 26 litriem.

"Renault" uzsver, ka jaunajam "Clio" ir viscaur jauna virsbūve, kaut arī vizuāli tā līdzinās priekštecim. Tāpat franču ražotājs apgalvo, ka aerodinamiskās pretestības koeficients šim modelim ir labāks nekā citiem šī segmenta pārstāvjiem.

Jaunais "Renault Clio" ieguvis 10 collu ekrānu mērinstrumentu panelī un 9,3 collu ekrānu multimediju sistēmai. Pieejamākās versijās abos gadījumos ekrāna diagonāle būs septiņas collas.

Atšķirībā no iepriekšējā modeļa sportiskās pakotnes "GT Line" jaunajā modelī tā ieguvusi "RS Line" nosaukumu. Šādā gadījumā hečbekam būs agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplekts, 17 collu riteņu diski un īpašāka salona apdare. Vēl spēkratam pieejama greznā "Initiale Paris" modifikācija, kas atšķiras ar plašāku aprīkojumu un ādas sēdekļiem.

Pagaidām "Renault" nesniedz detalizētu informāciju par jaunā "Clio" spēka agregātiem. Pēc provizoriskas informācijas, automobilis iegūs kā atmosfēriskos, tā arī turbopūtes benzīna dzinējus ar jaudu no 65 līdz 130 zirgspēkiem, kā arī 1,5 litru dīzeļmotoru ar 85 un 115 Z5.

2020. gadā "Renault Clio" piedāvājumu papildinās hibrīda modifikācija, kas apvieno 90 ZS benzīna dzinēju un 40 ZS elektromotoru.

Plašākai sabiedrībai jaunais "Renault Clio" pirmo reizi tiks parādīts marta sākumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!