Foto: Publicitātes foto
Kompānija "SEAT" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Leon" hečbeka sportisko modifikāciju "Curpa", kas būs pieejama divās jaudas versijās – ar 265 vai 280 zirgspēkiem. Tieši 280 ZS versija kļūs par visjaudīgāko "SEAT" sērijveida modeli markas vēsturē.

"SEAT Leon Cupra" būs pieejams kā trīs, tā arī piecu durvju versijā. Tas būs aprīkots ar divlitru benzīna turbomotoru, kas sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai sekvenciālo "DSG" pārnesumkārbu. Jaunais sportiskais hečbeks ir par 55 kg vieglāks nekā tā priekštecis.

Visjaidīgākā "SEAT Leon Cupra" versija ar 280 ZS un 350 Nm līdz 100 km/h paātrināsies 5,7 sekundēs, bet mazāk jaudīgā versija (265 ZS) šo disciplīnu paveiks par 0,1 sekundi lēnāk (ar manuālo pārnesumkārbu vēl par papildus 0,1 s lēnāk). Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Abās versijās "SEAT Leon Cupra" būs aprīkota ar adaptīvo balstiekārtu (DCC), priekšējās riteņu ass pašbloķējošo diferenciāli un iespēju pilnībā atslēgt braukšanas elektronisko stabilizācijas sistēmu.

No standarta "SEAT Leon" sportiskā "Cupra" versija atšķirsies ar agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu, izplūdes sistēmas uzgaļiem, kā arī pilnībā diožu priekšējiem un aizmugurējiem lukturiem.

Bāzes versijā "SEAT Leon Cupra" būs aprīkots ar 18 collu riteņu diskiem, bet par papildus samaksu būs pieejami arī 19 collu riteņi.

Tirdzniecībā "SEAT Leon Cupra" nonāks martā un maksās no 30 700 eiro, bet 280 ZS versija ar "DSG" pārnesumkārbu maksās no 34 100 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!