Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Volvo" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes apvidus automobili "XC90". Iepriekšējais modelis uz konveijera nodzīvoja 11 gadu, kas mūsdienu autobūvē ir ilgs produkta dzīves cikls.

Kā jau bija gaidāms, jaunā "Volvo XC90" dizains ieturēts "Concept Coupe" prototipa stilā, kas debitēja aizvadītā gada rudenī Frankfurtes autoizstādē. Vēlāk markas jaunā dizaina valoda tika parādīta "Concept Estate" un "XC Coupe" prototipos.

Jaunais "Volvo XC90" ir pirmais markas modelis, kas izgatavots uz modulārās platformas "SPA". Vieglākas šasijas dēļ jaunais modelis sver par 150 kilogramiem mazāk nekā priekštecis, kā rezultātā ir optimizēts izsvarojums pa riteņu asīm un, pēc ražotāja apgalvojuma, panākta labāka automobiļa vadāmība.

Modernais apvidus automobilis tiks aprīkots ar "Volvo" jaunās "Drive-E" saimes motoriem. "XC90" modelim sākotnēji būs pieejams divu litru benzīna motors, kas atkarībā no versijas attīsta 254 ZS (350 Nm) vai 320 ZS (400 Nm), kā arī četrcilindru dīzeļdzinēji, kas atkarībā no modifikācijas attīsta 190 ZS (400 Nm) vai 225 Nm (470 Nm).

Jaudīgākajā "Volvo X90" versijā apvidnieks būs aprīkots ar 400 ZS (640 Nm) jaudīgu hibrīda spēka agregātu, kas apvieno divu litru benzīna turbopūtes dzinēju un 80 ZS elektromotoru, kas vilkmi novada uz aizmugurējiem riteņiem.

Jaunā "Volvo XC90" interjeru autoražotājs nodēvējis par visgreznāko markas vēsturē. Centrālajā konsolē ir 9,5 collu skārienjutīgs ekrāns, no kura var vadīt vairumu automobiļa elektronisko funkciju.

Ražošanā jaunais modelis nonāks 2015. gadā, bet tirdzniecībā tas startēs aprīlī ar speciālo "First Edition" modifikāciju, kas tiks izgatavota 1927 vienībās, simbolizējot "Volvo" dibināšanas gadskaitli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!