Foto: Publicitātes foto

Zaporožjes autorūpnīca (ZAZ) prezentējusi savu jaunāko automobili "Slavuta Nova", kas ir ideoloģiskais pēctecis no 1999. līdz 2011. gadam ražotajam ZAZ-1103 "Slavuta". Tomēr jaunais automobilis ir nevis pašu izstrādāts, bet gan pārzīmolots ķīniešu "Riich G2" hečbeks.

Jauno "Slavuta" ukraiņi pirmo reizi parādīja vēl pirms gada, tomēr tagad ZAZ prezentējis uzlabotu šī automobiļa versiju. Interesenti šo spēkratu Ukrainā varēs aplūkot līdz pat vasaras beigām.

"Slavuta Nova" pamatā izmantots "Riich G2" hečbeks, kas savukārt izgatavots uz "Chery M11" modeļa bāzes. Ķīniešu "Chery" iegādājās "Riich" marku 2013. gadā un pozicionē to kā jauniešiem paredzētus automobiļus.

Jaunais zaporožecs ir aprīkots ar 1,6 litru "Chery Acteco" benzīna dzinēju, kas attīsta 93 zirsgpēku jaudu un kas sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Vēlāk gaidāma arī versija ar 1,3 litru turbomotoru un variatora transmisiju.

"Slavuta Nova" Zaporožjes autorūpnīcā ražošanā nonāks 2017. gadā. Plānots, ka automobiļa cena nepārsniegšot deviņus tūkstošus eiro. Plānotais izlaides apjoms – 50 tūkstoš hečbeku gadā. Turklāt ZAZ to plāno eksportēt arī uz Eiropas Savienību.

ZAZ ar ķīniešu autoražotāju "Chery" sadarbojas jau no 2006. gada. Pēdējo gadu laikā Zaporožjes autorūpnīcā ražošana vairākkārt tikusi pārtraukta (iepriekšējo reizi – 2015. gada rudenī), pagaidām tajā tiek ražoti kravas automobiļi un autobusi. Iepriekšējās paaudzes "Slavuta" 11 gadu laikā tika saražota 140 tūkstošos vienību.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!