Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu autoražotājs "Chevrolet" prezentējis jaunās, jau astotās paaudzes sportisko modeli "Corvette". Automobilis saglabājis "Stingray" piebildi nosaukumā un ir ieguvis 502 zirgspēku jaudīgu V8 motoru, kas tagad novietots automobiļa vidū – aiz sēdekļu atzveltnēm.

Jaunais "Chevrolet Corvette Stingray" ir aprīkots ar 6,2 litru V8 dzinēju, kas attīsta 502 ZS jaudu un 637 ņūtonmetru griezes momentu. Vēl papildu piecus zirgspēkus var iegūt, iegādājoties pakotni "Z51 Performance", kas ietver vēl arī adaptīvos amortizatorus, efektīvāku dzesēšanas sistēmu, elektronisko diferenciāļa bloķētāju un papildu aerodinamiskos elementus.

Motors sajūgts ar astoņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Komplektācijā ar iepriekšminēto "Z51 Performance" pakotni jaunā "Corvette" no vietas līdz 100 km/h paātrinās mazāk nekā trijās sekundēs. Tomēr precīzus dinamiskos raksturlielumus autoražotājs pagaidām vēl neatklāj.

4,6 metrus garais amerikāņu sportiskais auto sver 1,53 tonnas, kas ir mazāk nekā priekštecim. Tāpat automobilim ir noņemama jumta daļa, kas ir ievietojama 357 litru bagāžniekā.

Principiāli jauna pieeja ir arī "Corvette" interjerā, kur autovadītāju un pasažieri nodala masīva centrālā konsole. Savukārt mērinstrumentu panelis jaunajā modelī ir digitāls, kuru papildina 12 collu diagonāles multimediju sistēmas ekrāns.

"Chevrolet" jau ir uzsācis jaunā "Corvette" tirdzniecību. Tā cena ir no 60 tūkstošiem ASV dolāru (53 tūkstoši eiro), kas ir par pieciem tūkstošiem dolāru dārgāk nekā priekštecis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!