Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Lincoln" oficiāli parādījusi jaunās paaudzes "Navigator" apvidus automobili. Plašākai sabiedrībai jaunais modelis pirmo reizi tiks prezentēts 6. februārī notiekošajā Čikāgas autoizstādē.

Līdz ar paaudzes maiņu "Lincoln Navigator" modelī autoražotājs ir atteicies no 5,4 litru V8 motoru. Tā vietā tiks izmantots "Ecoboost" saimes 3,5 litru V6 dzinējs, kas attīsta 370 zirgspēku jaudu un 583 ņūtonmetru griezes momentu. Motors sajūgts ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Jaunais "Lincoln Navigator" būs pieejams kā aizmugurējo, tā arī visu riteņu piedziņas versijā. Pēdējā gadījumā automobilis tiek aprīkots arī ar "Control Trac Four-Wheel-Drive" sistēmu, kura automātiski sadala griezes momentu starp riteņu asīm atkarībā no situācijas uz ceļa.

Vēl masīvais apvidus automobilis aprīkots ar "Continuously Controlled Damping" sistēmu, kura automātiski regulē amortizatoru cietības pakāpi, lai nodrošinātu pēc iespējas augstāku braukšanas komfortu un mazinātu spēkrata apgāšanās risku.

Tāpat kā iepriekšējais modelis, arī jaunais būs pieejams divās garuma versijās un ar trim sēdekļu rindām. Standarta modelis ir 5,3 metrus garš, bet pagarinātais – nepilnus 5,7 m. Jau bāzes aprīkojumā apvidus automobilim ir uzstādīti 20 collu riteņu diski, bet dārgākajās komplektācijās tam ir 22 collu riteņi.

"Lincoln Navigator" apvidniekā var sasēsties astoņi pasažieri. Pēc klienta vēlmes, otrajā sēdekļu rindā var atteikties no centrālās daļas un ievietot divus atsevišķus sēdekļus. Interjera apdarē autoražotājs piedāvā izmantot arī dabīgo koku, kādu izmanto arī jahtu izstrādē.

Tirdzniecībā ASV jaunais "Lincoln Navigator" nonāks pavasara sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!