Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Lincoln" pašlaik notiekošajā Ņujorkas autoizstādē prezentējusi jaunās, jau ceturtās paaudzes apvidus automobili "Navigator". Sērijveida automobilis praktiski pilnībā atkārto pirms tam parādīto tā konceptuālo versiju.

Jaunais "Lincoln Navigator" izgatavots uz "Ford F-150" šasijas ar tērauda rāmi, kamēr virsbūve ir izgatavota no alumīnija – tas ļāvis automobiļa masu samazināt par 91 kilogramu salīdzinājumā ar priekšteci.

"Lincoln Navigator" pieejams kā ar standarta, tā arī pagarināto riteņu garenbāzi. Otrajā variantā masīvā apvidus automobiļa kopgarums sasniedz 5,6 metrus.

Jaunais "Lincoln" apvidus automobilis aprīkots ar 3,5 litru sešcilindru "EcoBoost" biturbo benzīna dzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 385 vai 456 zirgspēkus. Motors sajūgts ar 10 pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Automobiļa dinamiskos rādītājus ražotājs pagaidām neatklāj.

"Lincoln Navigator" interjerā ir mērinstrumentu panelis, kas būtībā ir 12 collu ekrāns, kā arī jaunā "Sync 3" multimediju sistēma ar "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu, projekcijas ekrāns, videonovērošanas sistēma pa virsbūves perimetru, adaptīvā kruīza kontrole, sēdekļi ar masāžas funkciju un "Revel Ultima" audio sistēma ar 20 skaļruņiem.

Jau standartā "Lincoln Navigator" ir ar septiņām sēdvietām. Otrajā sēdekļu rindā pieejama multimediju sistēma ar diviem 10 collu ekrāniem, bet trešā sēdekļu rinda ir elektriski nolokāma. Interjerā ir pavisam sešas USB ligzdas, četras 12 voltu un viena 110V ligzda.

Tirdzniecībā ASV jaunais "Lincoln Navigator" nonāks rudenī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!