Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) publicējusi jaunu informāciju un attēlus ar modernizēto "Sharan" modeli, kas debitēja Ženēvas autoizstādē martā. "VW Sharan" ir atjaunināts dizains, tomēr būtiskākās izmaiņas ir spēka agregātu un aprīkojuma iespēju piedāvājumā.

Liela daļa aprīkojuma šajā automobiļu klasē ir izmantota pirmo reizi. VW ir pilnībā pārstrādājis arī informācijas un izklaides sistēmu klāstu. Tās nodrošina visplašākās savienojamības iespējas, pirmo reizi automobilī izmantojot arī "MirrorLink", "CarPlay" no "Apple" un "Android Auto" no "Google". Pārmaiņu priekšplānā ir arī "Sharan" jaunie dzinēji, kas patērē par līdz pat 14,3% mazāk degvielas un atbilst "Euro 6" izmešu standartam.

Modelim ir pieejami divi benzīna (TSI) un trīs dīzeļdegvielas (TDI) dzinēji, kurus veido četri cilindri un 16 vārsti un papildina turbokompresors un tiešās iesmidzināšanas sistēma, nodrošinot jaudu un ekonomiju.

TSI dzinēju jauda ir attiecīgi 150 ZS un 220 ZS (par 20 ZS vairāk nekā iepriekš). Kombinācijā ar standartaprīkojumā iekļauto manuālo pārnesumkārbu 150 ZS versija patērē 6,4 l benzīna uz 100 km.

TDI dzinējiem ir pieejamas trīs jaudas versijas: 115 ZS, 150 ZS (par 10 ZS vairāk) un 184 ZS (par 7 ZS vairāk). Kombinācijā ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu TDI versijas ar 115 ZS un 150 ZS jaudu patērē vien piecus litrus dīzeļa uz 100 km.

TDI dzinējs ar 150 ZS jaudu ir pieejams arī ar visu riteņu piedziņas sistēmu "4Motion". Visi dīzeļdzinēji ir aprīkoti ar SCR katalizatoru. Visu modeļu standartaprīkojumā ir iekļauta arī "Start&Stop" sistēma un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēma.

Pilnībā pārstrādātajos informācijas un izklaides sistēmu skārienekrāna moduļos ir iekļauta standarta piecu collu sistēma "Composition Colour" un 6,5 collu sistēmas "Composition Media" un "Discover Media" (ar navigāciju).

Ir uzlabots arī "Sharan" ārējais dizains – aizmugurējo lukturu ietvari ar LED, plašāks riteņu disku klāsts, kā arī jauni virsbūves krāsojuma toņi.

Salonam ir pieejamas trīs jaunas apdares, kas izceļ priekšējo paneli un durvju paneļus. Savukārt labāku erogonomiku, pēc autoražotāja apgalvojuma, nodrošina 12 virzienos regulējamie sēdekļi ar masāžas funkciju un uzlabots stūresrata dizains.

Baltijas tirgū modernizētais "VW Sharan" nonāks augustā un maksās no 29 489 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!