Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Maserati" publicējusi jaunus attēlus un video ar nākamās paaudzes "Quattroporte" luksusa sedanu. Tāpat kļuvusi zināma detalizētāka informācija par šī modeļa tehniskajiem risinājumiem.

Izrādījies, ka "Maserati Quattroporte" dala ne tikai platformu, bet arī dažas citas detaļas, piemēram, dažādus slēdžus interjerā ar "Chrysler 300C" modeli. Tas saistīts ar to, ka "Maserati" īpašniekam, koncernam "FIAT" pieder arī amerikāņu "Chrysler" grupa.

"Maserati Quattroporte" bāzes versijā tiks aprīkota ar trīslitru V6 biturbo dzinēju, kas attīsta 410 zirgspēku jaudu un 550 ņūtonmetru griezes momentu. Par pamatu šim motoram izmantots "Chrysler" grupas "Pentastar" saimes V6 cilindru bloks. Tomēr "Maserati" to tālāk uzkonstruējis pats, un spēka agregāta montāža notiek "Ferrari" rūpnīcā Maranello. Ar šo dzinēju un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu "Maserati Quattroporte" līdz 100 km/h paātrinās 4,9 sekundēs un maksimāli sasniedz 285 km/h.

Jaudīgākā versija aprīkota ar 3,8-litru V8 biturbo motoru, kas attīsta 530 ZS un 710 Nm. Līdz 100 km/h tas ļauj paātrināties 4,7 sekundēs un maksimāli sasniegt 307 km/h, padarot to par 20 km/h ātrāku nekā priekšteci. Itāliešiem izdevies ievērojami samazināt degvielas patēriņu salīdzinājumā ar priekšteci – pēc ražotāja datiem, tas vidēji patērē 11,8 litrus, kas ir par 20% mazāk nekā iepriekš.

Plašākai sabiedrībai jaunais modelis tiks parādīts janvārī notiekošajā Detroitas autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!