Foto: Publicitātes foto

Kanādas tūninga kompānija "Scaldarsi Motors" prezentējusi limuzīnu "Emperor I", kas izgatavots uz "Mercedes-Maybach S600" modeļa bāzes. Īpašu šī automobiļa sadārdzinājumu rada 24 karātu zelta apdare.

"Emperor I", neskaitot zeltu, no standarta modeļa eksterjerā visbūtiskāk atšķiras ar virsbūves priekšdaļas noformējumu – tam ir masīvāks radiatora dekoratīvais režģis un papildu diožu lukturu sekcija.

Pārveidotā limuzīna klientiem tiks piedāvāti 24 varianti interjera apdarei ar "eksotisku dzīvnieku" ādas apdari, 78 dažādi koka apdares varianti un 16 virsbūves krāsojuma toņi.

Atšķirībā no standarta "Mercedes-Maybach" šī "Emperor I" modifikācija ir aprīkota ar spēka agregātu nevis no 600. mersedesa, bet gan tā īpaši sportiskās versijas "Mercedes-AMG S65". Tādējādi tas ieguvis V12 biturbo dzinēju, kā jauda palielināta līdz 900 zirgspēkiem, bet griezes moments – līdz 1200 ņūtonmetriem. Tas ļauj greznajam kanādiešu sedanam līdz 100 km/h paātrināties nieka 3,7 sekundēs un maksimāli sasniegt 350 km/h.

Pavisam tiks izgatavoti tikai deviņi šādi automobiļi, no kuriem katrs maksās pusotru miljonu ASV dolāru.

Pēc tam Kanādas "Scaldarsi Motors" plāno izgatavot kupeju "Emperor II" uz "Mercedes-AMG S65" bāzes, apvidus automobili "Emperor III" uz "Bentley Bentayga" bāzes, sportisko sedanu "Emperor IV" uz "Mercedes-AMG S65" versijas bāzes un superauto "Emperor V" uz "Bugatti Chiron" bāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!