Apbedīšanas birojs "A.W. Lymn" Lielbritānijā saņēmis savu pirmo katafalku uz "Rolls-Royce Phantom" limuzīna bāzes. Kā apgalvo apbedīšanas kompānija, šis ir arī pirmais tamlīdzīgais katafalks visā valstī.

"Rolls-Royce Phantom" katafalku izstrādājusi Itālijas kompānija "Biemme Special Cars". Šāds projekts izmaksājis vairāk nekā 600 tūkstošus eiro. Jāatzīmē, ka šis itāliešu uzņēmums tamlīdzīgu katafalku prezentēja vēl pirms diviem gadiem, tomēr šis ir pirmais, kuru izdevies arī pārdot.

Greznais katafalks ir septiņus metrus garšs – par nepilnu metru garāks nekā standarta "Phantom" limuzīns ar pagarināto riteņu garenbāzi. Lai "Rolls-Royce Phantom" limuzīnu pārveidotu par katafalku, bija nepieciešams izstrādāt 600 jaunu detaļu.

"Rolls-Royce Phantom" katafalkam ir elektriski paceļams aizmugurējais vāks, kā arī elektriski izbīdāma platforma zārka ievietošanai un izņemšanai. Izstrādātāji uzsver, ka šie elektriskās piedziņas mehānismi darbosies praktiski bez skaņas.

Vēl šis greznais un dārgais katafalks aprīkots ar jaudīgu audio sistēmu un pārnēsājamu mikrofonu. Tas ļaus ne tikai atskaņot sēru ceremonijas runu, bet arī mūziku.

Tāpat kā sērijveida limuzīns, arī "Rolls-Royce Phantom" katafalks aprīkots ar 460 zirgspēku jaudīgu 6,75 litru V12 motoru.

Apbedīšanas biroja "A.W. Lymn" autoparkā vēl ir arī 39 dažādi "Rolls-Royce" un "Bentley" automobiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!