Foto: Publicitātes foto

Pirms martā gaidāmās pasaules pirmizrādes "Kia" pirmdien atklāja sava pirmā jaunveidotā simtprocentīgā elektroauto "EV6" eksterjera un interjera fotogrāfijas.

"EV6" ir radīts, sadarbojoties visām trim "Kia" studijām tās globālā dizaina tīklā Namjangā (Korejā), Frankfurtē (Vācijā) un Irvainā (Kalifornijā, ASV).

"EV6" apveltīts ar unikālu dizainu, ko iedvesmojusi krosoveru pasaule, un būvēts uz zīmola jaunās elektrisko automobiļu platformas E-GMP (Electric-Global Modular Platform). "EV6" ir pirmais "Kia" elektromobilis, ko ietekmējusi jaunā dizaina filozofija, un tas iemieso uzņēmuma virzību uz elektrifikāciju.

""EV6" kā pirmais specializētais "Kia" elektroauto demonstrē uz cilvēku orientētu, progresīvu dizainu un elektrificētu jaudu. Esam pārliecināti, ka jauno elektromobiļu tirgū "EV6" būs pievilcīgs un nozīmīgs modelis," sacīja Karims Habibs, vecākais viceprezidents un "Kia" globālā dizaina centra vadītājs. "Ar "EV6" mēs centāmies radīt īpašu, iespaidīgu dizainu, izmantojot kombināciju, kas apvieno izsmalcinātas augstās tehnoloģijas un tīras, bagātīgas formas, vienlaikus nodrošinot unikālu telpu, ko var sniegt futūristisks elektromobilis."

"Kia" nākotnes transportlīdzekļos būs integrēta nākamās paaudzes lietotāja saskarne, izmantojot dizainu un inovācijas, kā arī sasniegumus apgaismojuma, taustes un automašīnas savienojamības jomā, lai palīdzētu klientiem izveidot saikni ar savu auto.

"Kia EV6" lukturu dizains ietver daudzlīmeņu dinamisko gaismu moduli. Zem tā atrodas gaisa ieplūdes lūkas, kas vizuāli paplatina automašīnas priekšpusi. Lai optimizētu gaisa atvadi no priekšpuses, daļa plūsmas caur šīm lūkām tiek novirzīta zem automašīnas gludās grīdas, un tas palīdz uzlabot aerodinamiku.

Profila skatā redzama no krosoveriem aizgūta dizaina estētika, kas vienlaicīgi ir gan moderna, gan smalka, gan aerodinamiska. Slīps vējstikls nodrošina izskatam dinamiku un mērķtiecību, savukārt platie aizmugurējie spārni automobilim piešķir apjomu. Automašīnas sānu profilu vizuāli pagarina raksturīga līnija, kas stiepjas gar durvju apakšējo malu un pie aizmugurējām riteņu arkām paliecas augšup.

Mašīnas aizmugure, kas veidota nolūkā iegūt labāko iespējamo aerodinamisko sniegumu, ietver aizmugurējos virsbūves statņus ar glancētiem melnas krāsas ielaidumiem, kuri vizuāli palielina stikloto virsmu laukumu. Uz jumta atrodas spoilers, kas gaisa plūsmu novada uz zemāk, tieši virs automobiļa unikālās aizmugurējo gaismu kopnes uzstādīto spoileri.

Jaunais elektroauto ir konstruēts uz "Kia" specializētās E-GMP platformas, tādēļ "EV6" kļūs salonā ir vairāk vietas nekā iepriekšējos "Kia" elektromobiļos, jo tie tika radīti uz esošo modeļu arhitektūras.

Viens no spilgtākajiem jaunā interjera elementiem ir izliekts augstas izšķirtspējas audiovizuālās un navigācijas sistēmas (AVN) ekrāns bez salaiduma vietām. Plašā, izliektā ekrāna vienkāršā forma un šaurais instrumentu panelis piešķir telpai plašuma sajūtu. Stiepjoties no stūresrata pāri automašīnas centram, tas ietver instrumentu kopu tieši vadītāja priekšā, kā arī informācijas, izklaides un navigācijas iespējas virs centrālās konsoles.

Zem lielā centrālā ekrāna braucēju rīcībā ir salona apsildes, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēmas iestatījumu bloks ar spiežamām pogām, bet zem šī bloka priekšējais panelis noliecas uz priekšu, priekšējiem pasažieriem radot telpas plašuma sajūtu.

Sēdekļi ir plāni, un to apdarē izmantots mūsdienīgs, vizuāli interesants un izturīgs audums, kas radīts no pārstrādātas plastmasas. Sēdekļu noformējums vēl vairāk palielina brīvo telpu salonā.

"EV6" pasaules pirmizrāde notiks jau šomēnes īpašā tiešsaistes pasākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!