Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Kia" oficiāli atklājusi trīsdurvju hečbeka "pro_cee'd" sportisko versiju "GT". Plašākai sabiedrībai automobilis pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Kia pro_cee'd GT" būs aprīkots ar 1,6-litru turbomotoru, kas attīsta 204 zirgspēku jaudu un 265 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Sportiskais hečbeks līdz 100 km/h paātrinās 7,9 sekundēs. Salīdzinājumam – tas ir par sekundi lēnāk nekā 211 ZS jaudīgam "VW Golf GTI".

Tāpat sportiskais "Kia" hečbeks no standarta modeļa atšķiras ar agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu, diožu dienas gaismas lukturiem, sportiskāka regulējuma balstiekārtu un spēcīgākām bremzēm. Automobiļa salonā ir "Recaro" sēdekļi un "GT" logotipi dažādās vietās.

Gaidāms, ka tirdzniecībā Eiropā sportiskais "KIA pro_cee'd GT" nonāks maijā, bet gada otrajā pusē tamlīdzīgu modifikāciju iegūs arī modeļa piecdurvju versija. Pēc provizoriskas informācijas, sportiskais hečbeks maksās no 24 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!